fbpx

Mesajul unui liceu public: ”Spunem NU fondului clasei”

Conducerea Liceului Teoretic Constantin Angelescu din Ianca, județul Brăila, a postat pe pagina de Facebook a instituției un mesaj prin care anunță că nu permite colectarea ”fondului clasei”, chiar dacă resursele financiare sunt o problemă.

Postarea, integral:

”Astăzi s-a desfășurat ședința cu președinții comitetelor de părinți din școala noastră.
Au fost reprezentate aproape toate clasele.
Pe lângă ordinea de zi, am abordat si problemele mai sensibile ale sistemului de învățământ: „atențiile”, pregătirile suplimentare contra cost cu profesorii de la clasă și fondul clasei.
Dacă primele două probleme au fost abordate sistematic și în anii precedenți și credem că intensitatea lor a fost redusă, din nefericire am constatat că problema legată de fondului clasei (cretă, burete, hârtie, etc) încă persistă.
Spunem NU FONDULUI CLASEI, fiind conștienți totuși, că o activitate didactică de calitate este aproape imposibil de realizat în astfel de condiții.
Suntem optimiști că la aceste probleme, vom găsi soluțiile cele mai bune.

Liceul Teoretic Constantin Angelescu nu este la primul mesaj de acest gen. Înainte de sărbătoarea Mărțișorului și Ziua Femeii de anul acesta, instituția a anunțat că, de 1 și 8 Martie, ”plocoanele” pentru profesori nu sunt binevenite. Pe pagina de Facebook a instituției școlare, a apărut un mesaj care indică faptul că, în acest liceu, profesorii vor primi doar atenții sub formă de flori, nu și cadouri mai consistente.

“Sperăm să ajungem la liman cu ce ne-am propus. Primul anunţ a fost 2016. Din octombrie anul trecut, în sistemul de învăţământ există un Cod de etică ce incriminează fix aceste lucruri pe care le-am interzis noi în 2016: cadourile către cadrele didactice şi meditaţiile contra-cost ale copiilor cu profesorii de la clasă. Eu aşa am considerat, să popularizez cât mai mult aceste informaţii pentru a obţine rezultatul dorit. Spre exemplu, în luna decembrie 2018, înainte de serbările de Crăciun, fiecare învăţător şi diriginte a convocat şedinţă cu părinţii în care li s-au comunicat aceste prevederi ale Codului de etică. Acum, la fel, în apropierea zilelor de 1 şi 8 martie, am făcut acest afiş prin care atrag atenţia elevilor şi părinţilor că nu este în regulă dacă oferă cadouri. De acum 2 ani, nu am mai observat profesori care să primească daruri. Aici nu vorbim de tradiţia de a oferi un mărţişor cu o floare, ar fi ceva absurd să interzicem asta. Un mărţişor, un ghiocel, o floare, da, dar cadouri eu n-am mai văzut în şcoală. Am fost destul de atent la ce s-a întâmplat, în afară de flori, nu au primit «atenţii». Acum, există şi sancţiuni conform regulamentului şcolar, ca pentru orice altă abatere disciplinară. Cred că încet, încet, dacă în preajma acestor zile mediatizăm că lucrurile acestea nu sunt în regulă, eu cred că vom intra în normalitate”, a declarat pentru publicația Obiectiv Vocea Brăilei directorul liceului,  Emil Ştefănuţ Dragomir.

 

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.