fbpx

Cei mai tineri profesori din Sibiu au între 18 și 20 de ani și predau în școli de stat

foto: turnulsfatului.ro

Cei mai tineri profesori care predau în școlile de stat din județul Sibiu au între 18 și 20 de ani. Patricia este profesor de sprijin, Cristina este învățătoare, iar Cosmin predă fizica și chimia la gimnaziu, potrivit Turnul Sfatului.

Patricia Elena Pop este cel mai tânăr cadru didactic din județul Sibiu, are 18 ani și este profesor de sprijin la Liceul Tehnologic ,,Ioan Lupaș’’ din Săliște. În același timp, este studentă în primul an la Facultatea de Psihologie din Sibiu. Tot în primul an este și în învățământ. Profesorii de sprijin lucrează cu copii care trebuie intrigați în învățământul de masă, iar Patricia spune că lucrează cu destul de mulți copii, aproape dublu. 

„Abia ce am terminat liceul. Lucrez cu 21 de copii, când ar fi trebuit să am 12 maxim. În mod normal ar trebui să mai am un coleg sau o colegă, dar este bine și așa. Nu neapărat îmi îngreunează munca, dar dacă aș fi avut 12, cât era maxim, eu aș fi putut lucra mai des cu ei și i-aș fi ajutat mult mai mult”, spune Patricia pentru Turnul Sfatului.

Cosmin Cristian Popescu are 20 de ani și este cel mai tânăr profesor de gimnaziu din județul Sibiu. El predă chimie și fizică la Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” din Rășinari și doar chimie la Școlile Gimnaziale din Poplaca și Gura Râului. Cosmin a terminat Liceul Economic din Sibiu, acum este student la Facultatea de Științe Economice și spune că în mijlocul copiilor este așa cum și-a imaginat: frumos și motivant.

„Îmi doream asta de mult, de când eram copil. Cred că m-am născut cumva cu pasiunea de a preda pentru că nu pot spune că am avut exemple apropiate în familie”, declară Cosmin.

Cristina Maria Florea are 19 ani și este cea mai tânără învățătoare din județul Sibiu. Este primul ei an în învățământ și are 16 fluturași în Clasa Pregătitoare de la Școală Gimnazială ,,Andrei Șaguna” din Șura Mare. La fel ca Patricia, a terminat și ea Colegiul Pedagogic din Sibiu, iar acum este studentă în primul an la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. De fapt, cele două au fost colege de clasă și sunt bune prietene. Cristina face facultatea la ID pentru a nu lipsi de la catedră și spune că-i plac copiii dintotdeauna. Ea vrea să ajungă un învățător la curent cu metodele noi, să fie deschisă față de copii și să le inspire încrederea de a vorbi la oră, de a pune întrebări, de-ai spune ce le place și ce nu le place. își dorește să-i aibă aproape.

Citește articolul complet pe Turnul Sfatului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.