fbpx

MAE confirmă decesul unui elev român în Austria. Copilul se afla într-o excursie cu școala

Photo 114818983 | Austria Police © Negotin8 | Dreamstime.com

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-o declarație transmisă publicației Libertatea, decesul unui elev român în Austria.

Conform informațiilor publicate de presa austriacă, elevul se afla într-o excursie cu școala. El a fost găsit decedat în fața hotelului în  care întregul grup era cazat.

„Potrivit informațiilor preliminare obținute de misiunea diplomatică, poliția austriacă a confirmat decesul minorului, ancheta fiind în curs de desfășurare. Reprezentanții Ambasadei României la Viena au întreprins măsurile necesare pentru contactarea și notificarea familiei”, a precizat MAE pentru Libertatea.

Potrivit informațiilor din presa locală din Dâmbovița, elebul era originar din localitatea Pucioasa.

Un elev român în vârstă de 13 ani, plecat în excursie cu clasa în Austria, a murit după ce a căzut de la fereastra hotelului în care era cazat, potrivit cotidianului austriac Kurier, citat de Digi24.

Potrivit sursei citate, vineri dimineață, copilul a fost găsit fără viață în fața hotelului în care erau cazați toți membrii grupului, în Wiener Neudorf, un mic oraș de lângă Viena.

 

În ciuda măsurilor rapide de resuscitare, a fost declarat decesul, a confirmat un purtător de cuvânt al Direcției de Poliție de Stat din Austria Inferioară.

 

Contextul exact al căderii, care a avut loc de la o înălțime de aproape zece metri, rămâne neclar. Poliția a demarat o anchetă și a izolat zona din jurul hotelului.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.