fbpx

Los Angeles anunță testare în masă înainte de redeschiderea școlilor: peste 500.000 de elevi și 75.000 de angajați

Districtul școlar din Los Angeles a anunțat duminică că lansează un program ambițios de testare SARS-CoV-2 și un program de urmărire a contactelor pentru toți studenții, personalul și familiile acestora – având drept scop redeschiderea în siguranță a campusurilor din cel de-al doilea district școlar ca mărime din SUA.

Publicația L.A. Times relarează că, dacă planul se va derula așa cum este descris, acesta ar putea fi unul dintre cele mai detaliate până în prezent pentru un district școlar american, implicând aproape 500.000 de elevi și 75.000 de membri ai personalului.
Pare a fi cel mai mare program de testare în masă, cel puțin până când sistemul școlar din New York va clarifica modul în care va gestiona testarea și urmărirea contactelor.
Programul de testare din Los Angeles. nu presupune și redeschiderea automată a campusurilor. Încă nu a fost stabilită o dată, iar planurile de oferire a învățării la distanță vor continua. Dar ceea ce va oferi programul de testare și urmărire a contactelor este un instrument de construire a încrederii bazat științific, oferind o foaie de parcurs pentru gestionarea în siguranță a operațiunilor și a datelor de începere a școlilor, pentru a aduna o bază valoroasă de informații.
“Circumstanțele extraordinare necesită acțiuni extraordinare, iar în timp ce acest efort de testare și de urmărire a contactelor nu are precedent, el este necesar și adecvat”, a declarat unul dintre oficialii districtului școlar din Los Angeles, Austin Beutner.
„Acest program va oferi beneficii pentru sănătatea publică a tuturor celor din comunitatea școlară, precum și din regiunea extinsă Los Angeles. De asemenea, va oferi beneficii semnificative pentru educație pentru elevi, deoarece îi va readuce la școală mai repede și mai în siguranță și îi va păstra acolo”, a adăugat Beutner.