fbpx

Lista muzeelor europene care pot fi vizitate virtual

Comisia Europeană a prezentat, pe Facebook, lista muzeelor din Europa care oferă tururi virtuale:

📌 Muzeele care dispun de un tur virtual din România 🇷🇴:
👉 http://bit.ly/2QcIZUg
📌 Colecțiile EUROPEANA 🇪🇺, inițiativa Uniunii Europene:
colecții din toate domeniile, disponibile online:
👉 https://www.europeana.eu/portal/ro
📌 Muzeul d’Orsay, Paris 🇫🇷:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/2vjTUEj
📌 Rijksmuseum, Amsterdam 🇳🇱:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/3aUnhfx
📌 Muzeul Van Gogh, Amsterdam 🇳🇱:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/3aUnyPB
📌 Pinacoteca di Brera, Milano 🇮🇹:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/38Rbrl0
📌 Muzeul Pergamon, Berlin 🇩🇪:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/3d00ZLq
📌 Galeria Uffizi, Florenţa 🇮🇹:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/2U2GW6h
📌 Muzeul de Arheologie, Atena 🇬🇷:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/3cVi88N
📌 Muzeul Prado, Madrid 🇪🇸:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/2xts5tU
📌 Muzeul Dali, Catalonia 🇪🇸:
Tur virtual 👉 http://bit.ly/2w6AUtj
📌 Muzeele Vaticanului 🇻🇦
Tur virtual 👉 http://bit.ly/2QbTc3m
Muzeul Luvru a publicat, pentru prima dată, toate cele peste 480.000 de opere de artă ale muzeului într-un format online, gratuit, a anunțat, vineri, Comisia Europeană.
Acum, întreaga colecție a muzeului, inclusiv opere realizate de Michelangelo, Picasso, Leonardo da Vinci sau Rembrandt, poate fi „vizitată” virtual de acasă.
Colecția de artă a Muzeului Luvru este disponibilă aici

Despre Muzeul Luvru

Muzeul Luvru (în franceză Musée du Louvre) este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța (după suprafață, 210.000 m2 dintre care 60.600 m2 destinați expozițiilor) și unul dintre cele mai importante muzee din lume.Este situat în centrul capitalei franceze, Paris, între cheiul drept al Senei și strada Rivoli (franceză Quai de Louvre – Rue Am. de Coligny – Rue Rivoli), în primul arondisment, într-o clădire istorică, fost palat regal, Palatul Luvru. Exponatele de artă franțuzești acoperă o largă parte din istoria Franței, de la Dinastia Capețienilor până în prezent.

Photo 62434141 © Xin Hua – Dreamstime.com

Luvrul posedă opere de artă din epoci diferite ale civilizației, din Antichitate până la 1848, și acoperă o arie geo-culturală întinsă, de la Europa occidentală, Grecia, Egipt până la Orientul Apropiat (la Paris există – în linii mari – o împărțire a domeniilor de expunere muzeală: arta europeană din perioada de după 1848 este încredințată Muzeului d’Orsay și Centrului Pompidou, arta asiatică este expusă la Muzeul național de Arte asiatice Guimet, iar arta africană, americană și din Oceania este sub tutela Muzeului Quai Branly), o serie de capodopere fiind expuse în Pavilionul Sesiunilor al muzeului Luvru. Operele prezente la Luvru au o mare varietate, de la picturi, sculpturi, desene până la ceramică, obiecte arheologice sau alte obiecte de artă.

Printre piesele cele mai celebre prezente la Luvru se numără: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci și Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix. Luvrul este de asemenea unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu aproximativ 8,5 milioane de vizitatori în 2008. În 2018, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu de artă din lume, primind 10,2 milioane de vizitatori.lista muzeelor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.