fbpx

Voiculescu: Probabil vom vedea ultimul val pentru care se impun restricții

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că perioada următoare va reprezenta, probabil, ultimul val al pandemiei pentru care sunt necesare restricții.

”Am cerut CNCAV accelerarea ritmului de vaccinare. Vom avea, în perioada viitoare, destule vaccinuri pentru toți. Prin respectarea măsurilor de siguranță pentru vaccinare. Dacă ne vaccinăm, vom vedea într-o lună două un număr semnificativ de oameni care au trecut prin boală sau care s-au vaccinat. Vom vedea probabil ultimul val pentru care se impun restricții”, a spus Voiculescu.

”Perioada dintre Paștele Catolic și cel Ortodox va fi probabil proba unei generații. În perioada următoare, vom vedea cât de solidari și responsabili putem fi”, a adăugat ministrul.

Vlad Voiculescu a mai spus că ”Acest val trei nu ar trebui judecat doar după cifrele din fiecare zi, ci vine peste valurile anterioare care au lăsat pacienți în secțiile ATI. Valul trei vine cu noi pacienți care suplimentează număr de internări. Vedem și o creștere a ratei de transmitere a virusului. Mai pe românește, vedem familii întregi care vin infectate la spital, la câteva zile după confirmarea unui membru. Se observă scăderea vârstei medii a pacienților și creșterea celor internați fără alte comorbidități. Dacă la începutul pandemiei știam că virusul face rău oamenilor bolnavi. Acum vedem că și persoane sănătoase ajung să dezvolte cazuri grave.”

”Sistemul medical nu poate duce pe umerii săi singur povara pandemiei. Limitele nu țin doar de investiții, cât de resursa umană. Nu putem trage infinit de aceeași oameni. Avem nevoie să evitați aglomerările, să purtați masca, să nu ieșim din casă dacă nu avem de ce, să ne spălăm mâinile și să ne vaccinăm”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *