fbpx

Liceul Internațional IOANID lansează bursele de studiu și sesiunea de admitere la nivel liceal pentru anul școlar 2022- 2023

Liceul Internațional IOANID își deschide porțile elevilor care doresc să-și asigure un stadiu înalt de educație. S-a dat startul sesiunii de admitere pentru anul școlar 2022-2023.

S-a deschis oficial sesiunea de admitere pentru anul școlar 2022-2023 a clasele de liceu, atât în sistem românesc (specializarea filologie sau științe ale naturii), cât și în sistem internațional Cambridge. 

Autorizat din toamna anului 2018, ciclul liceal al Liceului Internațional IOANID a crescut în acești patru ani, organizând atât clase conform curriculumului național, specializările filologie și științe ale naturii, cât și clase în Sistem Internațional Cambridge, cu predare în limba engleză.

Indiferent de profil, activitățile claselor de liceu sunt organizate conform nevoilor reale ale adolescenților de astăzi, iar procesul de predare este caracterizat de crearea unor experiențe de învățare care atrag elevii. Pe lângă predarea interactivă, profesorii stimulează constant liceenii, echilibrandu-i și pregătindu-i ca viitori adulți într-un mediu dinamic și captivant.

”Aici  simt că și părerea mea contează, că și dorințele mele sunt ascultate, și, ce consider foarte important, profesorii sunt mereu disponibili pentru fiecare copil. De când sunt la IOANID, am înceut să învăț din plăcere” Daria, clasa a XI-a.

” Sunt zilnic alături de oameni care-mi sunt dragi și de profesorii pe care îi simțim cu adevărat aproape de mintea și inima noastră. Fără să sune a clișeu, este un sentiment unic să știi că faci parte dintr-o echipă care s-a format pentru tine și viitorul tău”, Sebastian, clasa a XI-a.

O noutate pe piața liceelor particulare din București o reprezintă existența unei secții internaționale, prin adoptarea sistemului Cambridge, cu diplome recunoscute și apreciate de universități și angajatori din toată lumea. Avantajul unui astfel de sistem îl reprezintă, pe lângă studiul în limba engleză, flexibilitatea în crearea curriculumului, elevul alegând cele mai potrivite materii pentru viitorul sau profesional. Printre materiile studiate se numără Combined Science, Economics, History, Mathematics și Global Perspectives.

Pe lângă studiul materiilor standard, conform profilului ales, elevii sunt implicați constant în activități de voluntariat și sesiuni de orientare și consiliere profesională organizate de specialiști din domeniile de interes identificate chiar de liceeni.

Demararea competiției pentru bursele de studiu

Elevii interesați de profilul uman, specializarea filologie, au șansa de a beneficia de una dintre cele 3 burse de studiu oferite de Liceul Internațional IOANID, burse care pot ajunge până la 100% din valoarea taxei educaționale. Pentru obținerea burselor, aplicanții vor trebui să participe la o serie de examene la materiile limba română, matematică și limba engleză. Un prim pas pe care trebuie să îl facă elevii este de a completa formularul de aici, ulterior urmând testările.

Etapele concursului sunt următoarele:

  • 18 ianuarie –  15 martie – difuzarea informațiilor și primirea aplicațiilor online
  • 15 – 30 martie – susținerea testărilor scrise 
  • 4 aprilie – afișarea rezultatelor pe https://www.ioanid.com/burse/ si blog www.ioanid.com/blog  

 

Admiterea la oricare dintre clasele de liceu (filologie, științe ale naturii sau sistem Cambridge) se face în urma unor testări interne, în funcție de cerințele specifice fiecărui profil. Mai multe detalii despre oferta educațională pentru clasele a IX-a – a XII-a la Liceul Internațional IOANID găsiți pe site-ul oficial.

 “Echipa noastră înțelege faptul că liceenii nu răspund pe măsura așteptărilor noastre la pasivitatea care caracterizează în acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal îl reprezintă crearea unor experiențe de învățare care să atragă elevii. Predarea este una de tip interactiv, expunând participanții la experiențe de învățare, ateliere practice. Misiunea noastră devine aceea de a stimula liceenii, echilibrându-i și pregătindu-i ca viitori adulți într-o instituție în care procesul static tradițional devine dinamic și captivant”, povestește Anca Biriș, fondatoarea IOANID.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.ioanid.com sau contactând reprezentanții școlii, la telefon – 0758.054.437 – sau prin e-mail – [email protected]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.