fbpx

La stat, majoritatea angajaților au studii superioare – argument al unui secretar de stat pentru salariile mai mari din sectorul public

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii,  explică faptul că salariile din sectorul public sunt statistic mai mari prin faptul că majoritatea angajaților au studii superioare. Secretarul de stat afirmă că în sectorul privat sunt mulți angajați cu studii medii.

Ce spune Cristian Vasilcoiu:

Cu riscul de a-mi atrage iar toate înjurăturile nu pot să mă abțin, că nu suport ipocrizia!
Așadar, comparația „sunt mai mari salariile la stat decât la privat” e greșită pentru că se compară lucruri diferite. Și anume, la privat ai 1,5 milioane contracte pe salariul minim și aproape 1 milion de contracte part-time. Mai mult, la privat ai și mulți angajați pe studii medii, în vreme ce la stat majoritatea e cu studii superioare. O comparație corectă ar fi aceea de a scoate din calcul aceste date, ca să poți afirma că nu compari mere cu pere.

Eu vă spun că un director dintr-o companie privată câștigă mai bine decât unul dintr-un minister.
P.S.: iar salariile mai par mari la stat ziariștilor pentru simplul motiv că sunt mici salariile în presă. Și v-o spune unul care a lucrat 17 ani în presă!
P.S. 2: ah, iar la stat înseamnă și medici, profesori, pompieri etc., funcționari sunt doar 144.000.
Acum trageți, hai!

salariile din sectorul public

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.