fbpx

La o școală din București, mașinile profesorilor au ”confiscat” curtea destinată elevilor

La Școala Gimnazială nr. 3 “Nicolae Titulescu” din București, automobilele cadrelor didactice au pus stăpânire pe curtea în care elevii ar trebui să aibă spațiu pentru a se bucura de mișcare în timpul pauzelor.

Situația a fost sesizată de Andreea Mureșan, mama unor elevi care sunt înscriși la școala respectivă. Ea a postat în grupul de Facebook ”Părinții cer schimbare-grup civic” o fotografie și un text în care descrie situația:

”În școala în care învață copiii mei, o bună parte din curtea școlii a fost transformată în parcare pentru profesori. Încerc din septembrie să aflu cum pot schimba această stare de fapt, iar primăria și școala își pasează responsablitatea. Recent, la adunarea reprezentanților părinților, am realizat și cât de vehemenți sunt profesorii, care consideră că angajatorul “e obligat prin lege” să le asigure loc de parcare, și cât de slabă e opoziția părinților din Asociația de părinți. Mi s-a argumentat (de către părinți din conducerea Asociației!) că vorbim despre domeniu public, că bulevardul e ocupat și nu sunt parcări etc.
Să ocupi 6 mp de curte cu o mașină, plus căile de acces, e nedrept față de cei peste 800 de copii care învață acolo. Avem interesul a circa 20 de adulți vs interesul a 800 de copii. În plus, copiii nu sunt în siguranță cât timp în curtea școlii intră și ies mașini, nu se pot organiza fluxuri de predare/preluare pentru cei foarte mici etc. Nici nu mai pomenesc de faptul că am putea inverzi curtea, transformând-o într-un spațiu cu adevărat dedicat copiilor.
Dacă vă confruntați cu probleme similare și ați dat de vreo soluție, orice sfat – juridic, administrativ – mi-ar prinde bine. Mulțumesc.”