fbpx

Klaus Iohannis, despre abuzurile asupra copiilor: ”Bătaia NU e ruptă din Rai!”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, astăzi, într-o declarație susținută de la Palatul Cotroceni, despre abuzurile asupra copiilor. ”Bătaia NU e ruptă din Rai”, a spus președintele, care a adfăugat că statul și societatea trebuie să îi protejeze pe cei mici, inclusiv prin mijloacele de intervenție legală.

”Anual 16.000 de copii sunt victime ale abuzului. neglijării, exploatării și ale oricărei forme de violență. Noi avem obligația să conștientizăm traumele la care sunt supuși acești copii și să folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bătaia NU e ruptă din Rai”, a spus președintele.

Alte declarații ale președintelui, din intervenția de astăzi:

Am apreciat foarte mult implicarea și hotărârea lor în a găsi cele mai bune soluții care să răspundă nevoilor reale ale tuturor copiilor, dar mai ales ale copiilor și tinerilor aflați în sistemul de protecție socială. Stigmatizarea, discriminarea și abuzurile, din păcate, sunt probleme reale, grave, care nu pot fi sub nicio formă tolerate!

M-am bucurat să constat că, în ultima vreme, societatea civilă cooperează îndeaproape cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, reușind astfel să aducă vocea celor vulnerabili mai aproape de decidenți.

Fiecare copil trebuie să fie protejat și să aibă șanse egale de a-și atinge potențialul. De aceea, principiile non-discriminării, dreptul la viață și dezvoltare, respectul față de opiniile și interesele copiilor trebuie să se afle constant pe agenda publică, să se regăsească în practicile instituțiilor de orice fel, dar și ale cetățenilor în viața de zi cu zi.

Temele pe care le-am abordat în discuția de astăzi au vizat, printre altele, accesul copiilor aflați în sistemul de protecție socială la diverse servicii, cum sunt, de exemplu, cele din sănătate, mai ales în contextul epidemiei de COVID-19, dar și susținerea pentru o viață independentă, în special prin măsuri legate de educație, formare profesională și asigurarea unei locuințe adecvate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *