fbpx

ISJ Timiș a pierdut legăturile securizate cu Ministerul Educației, după ce Primăria a tăiat cablurile de internet

Inspectoratul Școlar Timiș are probleme majore cu sistemul informatic, după ce primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a decis să taie cablurile de internet din centrul orașului.

Șeful ISJ Timiș, Aura Danielescu, a anunțat că instituția pe care o conduce a rămas, marți, fără Internet, într-o zi în care are loc simularea pentru examenul de Bacalaureat și înscrierea pentru clasa pregătitoare.

“Încercam să identificăm soluții, după ce Primăria Timișoara a tăiat cablurile de Internet din centrul orașului. Astăzi este simulare pentru Bacalaureat și înscriere pentru clasa pregătitoare, iar noi am pierdut legătura cu școlile și cu Ministerul Educației Naționale pe canalele securizate. A fost tăiată și soluția de back-up.

Mâine continuă simularea pentru examenul de bacalaureat, iar școlile din centru vor descărca subiectele pe stickuri, sperăm. Lăsăm să finalizăm proba de azi și ne mobilizăm să găsim soluții pentru proba de mâine”, a declarat Aura Danielescu, citată de ziare.com.

Nicolae Robu are, însă, altă variantă: “Nu cred că a rămas nimeni fără Internet în instituții. Noi avem aceste asigurări pentru instituții. Sunt trasee alternative. Cred că se afișează victime, pentru că dă bine. Nu știu dacă e vorba despre efectul intervenției noastre sau nu. Nu e niciun pericol pentru simularea de BAC și celelalte nevoi. Sunt soluții alternative”, a spus primarul Robu, citat de Opinia Timișoarei.