fbpx

ISJ Suceava vrea să verifice dacă profesorii chiulesc de la predarea online

ISJ Suceava vrea să facă inspecții pentru a verifica predarea online, după ce a primit semnale că unii profesori trag chiulul, scrie Obiectiv de Suceava.

”Am aflat, din diferite surse, atât de la părinți, cât și din școli, că și la noi sunt profesori care trag chiulul sau fac orele doar formal, fără conținut de calitate. Intenția mea este să fac inspecții exact pe această direcție, să vedem cine și cum își face treaba în predarea online. Şi așa copiii au de suferit din cauza modului în care este organizată acum școala, dar cursurile online trebuie neapărat făcute la modul cel mai serios, ca să nu piardă elevii din materie”, a declarat Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct în cadrul IŞJ Suceava, pentru publicația citată.

”La ultima videoconferință cu reprezentanții Ministerului Educației am aflat că un părinte a făcut sesizare direct la minister cu privire la absența unor profesori de la orele online. Ne-am autosesizat atunci și am aflat, din diferite surse, atât de la părinți, cât și din școli, că și la noi sunt profesori care trag chiulul sau fac orele doar formal, fără conținut de calitate. Intenția mea este să fac inspecții exact pe această direcție, să vedem cine și cum își face treaba în predarea online. și așa copiii au de suferit din cauza modului în care este organizată acum școala, dar cursurile online trebuie neapărat făcute la modul cel mai serios, ca să nu piardă elevii din materie”, a adăugat Puiu.

Publicația precizează, însă că, momentan, pârghiile legale nu există, deoarece sistemul de învățământ nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație epidemiologică, care să necesite mutarea predării în mediul online. Reprezentantul ISJ Suceava spune, însă, că o procedură în acest sens este așteptată de la Ministerul Educației.