fbpx

ISJ Cluj le citește în palmă elevilor abilitățile de carieră viitoare

Peste 100 de elevi de clasa a XI-a din Cluj-Napoca vor fi incluși într-un proiect pilot, în premieră în România. Proiectul presupune că abilitățile de carieră ale elevilor vor fi „citite în palmă” de un aparat.

Potrivit cluj24.ro, proiectul prevede testarea elevilor prin scanarea mâinilor timp de 5 minute pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare.

Șeful ISJ Cluj, Marinela Marc, a declarat, marți, că noul sistem permite realizarea profilului vocațional, altfel decât prin intermediul chestionarelor clasice interpretate de un psiholog.

”În cadrul proiectului <<Încotro? Eu?>> ISJ Cluj identifică grupul țintă și eșantionul de elevi și licee. Va fi un proiect pilot care începe în luna februarie și va dura până în iunie, iar în funcție de rezultate vom vedea dacă îl extindem în anul școlar viitor.

Andrei Galoș, reprezentantul firmei din Cluj-Napoca care produce această aparatură, a declarat la rândul său că sistemul este unul inovator, premiat național și internațional.

”Este un neurostimulator, pe care elevii își pun palmele, iar ulterior sunt supuși unor impulsuri electrice de voltaj foarte mic prin care le este stimulat creierul.

Creierul răspunde înapoi, moment în care scannerul intră în modul de colectare date. Procesul se repetă până se colectează date suficiente la nivel de activitate neurodermală, iar informațiile sunt interpretate de un algoritm inventat de noi”, a explicat Galoș, citat de Cluj24.ro.

Foto: Cluj24.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.