fbpx

Ioana Mihăilă: PNL, PSD, AUR și UDMR au respins dezbaterea urgentă a Legii certificatului verde

Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, acuză PNL, PSD, AUR și UDMR că au format ”o monstruoasă coaliție împotriva sănătății publice”, după ce au respins dezbaterea în regim de urgență a Legii privind certificatul verde.

Una dintre categoriile profesionale vizate de proiect este reprezentată de angajații școlilor.

Ce spune Ioana Mihăilă:

În ziua cu recordul absolut de morți de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice.
Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaților.
Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni.
Dar că partide care clamează responsabilitatea față de țară și popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâșietor și complet de neînțeles.
591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunțate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică.
Proiectul de lege conform căruia certificatul COVID ar urma să fie obligatoriu pentru angajați a fost respins de Senat pe 27 octombrie. Camera Deputaților este cea decizională.
Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.
Potrivit proiectului, certificatul COVID ar urma să fie cerut pentru angajații de la stat și privat. Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul. După 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut.

Partidul Social Democrat, prin vocea senatorului Streinu Cercel, a anunțat că nu susține proiectul de lege pentru că ar fi „greșit conceptual”. „Atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați se pot infecta la fel de ușor. Noi introducem discriminare prin vaccinare”, a declarat Cercel, în plenul Senatului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.