fbpx

Instagram sistează dezvoltarea aplicației Instagram Kids, dedicată copiilor

Compania Instagram  a anunțat că a decis să ia o pauză în eforturile sale privind dezvoltarea unei versiuni destinată copiilor mai mici de 13 ani, denumită ‘Instagram Kids”.

Decizia a venit după ce numeroase voci publice din politica și societatea civilă americană au criticat ideea lansării ‘Instagram Kids’.

„Credem că dezvoltarea ‘Instagram Kids’ este un lucru bun, dar am decis să luăm o pauză”, a anunţat, luni, compania într-o postare pe blog.

„Copiii sunt deja online şi credem că dezvoltarea unor experienţe adecvate vârstei, care sunt concepute special pentru ei, este o opţiune mult mai bună pentru părinţi decât situaţia în care suntem în prezent”, a adăugat Instagram.

În luna aprilie, un grup de advocacy din SUA a lansat, un apel către Mark Zuckerberg, CEO Facebook, prin care îi cere să nu creeze o versiune a aplicației Instagram pentru copiii cu vârsta sub 13 ani, întrucât i-ar expune la un „mare risc”.

Potrivit Reuters, scrisoarea trimisă către Mark Zuckerberg de grupul ”Campanie pentru o copilărie fără comerț” (CCFC) vine într-un moment în care cea mai mare rețea socială din lume a fost criticată pentru amplificarea dezinformării la nivel global pe platformele sale, expunând în același timp copiii la materiale nepotrivite.

Instagram exploatează teama tinerilor de a rata momente, iar aceștia își verifică în permanență dispozitivele în căutare de validare, a spus CCFC. Grupul de advocacy a, adăugat că, dat fiind că platforma pune accent pe aspectul fizic și pe prezentarea personală, ar fi o provocare pentru intimitatea și bunăstarea adolescenților.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *