fbpx

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României. 3,6 miliarde de euro pentru ”România Educată”

Comisia Europeană a aprobat luni Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, în valoare de 29,2 miliarde de euro.

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, i-a înmânat premierului Florin Cîțu documentul de aprobare a planului, la o conferință de presă la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

„Această finanțare va sprijini implementarea investițiilor cruciale și măsurilor de reformă subliniate în planul de redresare și reziliență al României. Va juca un rol crucial în permiterea României de a ieși mai puternică din pandemia de Covid-19”, arată un comunicat al Comisiei.

Premierul Florin Câțu a declarat că prima tranșă, în valoare de 3.9 miliarde de euro, este așteptată să intre în țară la finalul lunii noiembrie.

3,6 miliarde de euro din Plan sunt alocați programului ”România Educată”. Banii vor fi împărțiți după cum urmează:

– 50 de şcoli noi

– 1800 de microbuze verzi pentru transportul elevilor

– 75.000 săli de clasă dotate cu mobilier

– 20.000 locuri de recreere şi lectură

– 20.000 de locuri de cazare nou create în campusuri universitare

– 1175 SMART LAB-uri

– 140 de creşe înființate şi operaţionalizate

-10 centre de învăţământ dual.

„Pentru România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci şi garanţia că investiţiile şi reformele vor fi coordonatele următorilor ani. România se raliază, aşa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport şi medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noştri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România şi determinat să aplice programele de reformă”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *