fbpx

Compania Facebook pregătește o variantă de Instagram pentru copiii sub 13 ani

Compania Facebook, proprietara rețelei de socializare Instagram, pregătește o variantă a acesteia destinată copiilor mai mici de 13 ani, anunță BuzzFeed.

Directorii de la Instagram intenționează să construiască o versiune a popularei aplicații de conținut fotografic care poate fi utilizată de copiii cu vârsta sub 13 ani, potrivit unei postări interne a companiei obținută de BuzzFeed News.

„Sunt încântat să anunț că, în viitor, am identificat efortul dedicat tinerilor ca fiind o prioritate pentru Instagram și am adăugat-o pe lista noastră de priorități H1”, a scris joi Vishal Shah, vicepreședinte al Instagram. „Vom construi un nou pilon pentru tineret în cadrul grupului de produse, pentru a ne concentra asupra a două lucruri: (a) accelerarea integrității noastre și a activității de confidențialitate pentru a asigura cea mai sigură experiență posibilă pentru adolescenți și (b) construirea unei versiuni de Instagram care să permită persoanelor sub vârsta de 13 ani să folosească în siguranță Instagram pentru prima dată”, afirmă oficialul în mesaj.

Politica actuală a Instagram interzice copiilor cu vârsta sub 13 ani să folosească serviciul.

Anunțul intern vine la două zile după ce Instagram a spus că trebuie să facă mai multe pentru a-și proteja cei mai tineri utilizatori. În urma relatărilor de presă și a criticilor publice cu privire la abuzul, agresiunea sau hărțuirea cu care se confruntă adolescenții din aplicație, compania a publicat marți o postare pe blog intitulată „Continuând să facem Instagram mai sigur pentru cei mai tineri membri ai comunității noastre”

Această postare nu menționează intenția Instagram de a construi un produs pentru copiii cu vârsta sub 13 ani, dar afirmă: „Solicităm tuturor să aibă cel puțin 13 ani pentru a utiliza Instagram și le-am cerut utilizatorilor noi să își menționeze vârsta atunci când se înscriu pe platformă. „

Compania Facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *