fbpx

INSP: 94,7% din decese și 80,4% din cazurile noi au fost la persoane nevaccinate, săptămâna trecută

INSP informează că, săptămâna trecută, majoritatea covârșitoare a cazurilor noi și a deceselor cauzate de Covid-19 au fost la persoane nevaccinate.

Informarea INSP, integral:
⚠️ Raport INSP săptămâna 16–22 august: 94.7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 4.0% la persoane vaccinate cu schemă incompletă!
❗ În săptămâna 16 – 22 august 2021, 41.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și Constanța.
❗ 80.4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.
‼️ 29.7% din totalul deceselor au fost înregistrate în Călărași, Iași, Caraș Severin, Constanța și București.
‼️ 94.7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 4.0% la persoane vaccinate cu schemă incompletă.
⚠️ De la începutul pandemiei până în prezent:
‼️ 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
‼️ 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.5% din decese au fost la bărbați.
‼️ 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.
✅ Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile!
👏 Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate!
✅ Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea.

Medicul Diana Antăluţă, medic de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, a explicat penru News.ro că în unitatea sanitară sunt internaţi în acest moment 8 copii infectaţi cu COVID-19.

Cinci pacienţi sunt internaţi pe secţia de ATI, cu forme severe de boală, având vârste cuprinse între 3 zile şi 17 ani. Cel mai mic pacient este o fetiţă, care nu are comorbidităţi. Alţi 3 copii sunt internaţi în acest moment pe secţia tampon organizată în spital special pentru copiii suspecţi de COVID-19. Tratamentul aplicat copiilor este adaptat fiecărui caz în parte, însă respectă protocolul oficial anti-COVID publicat şi aprobat de Ministerul Sănătăţii.

săptămâna trecută

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.