fbpx

Cinci copii cu COVID-19, internaţi la ATI în Spitalul Gr. Alexandrescu. Unul are doar trei zile

Photo 50844088 © Teodororoianu | Dreamstime.com

Medicul Diana Antăluţă, medic de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, a explicat penru News.ro că în unitatea sanitară sunt internaţi în acest moment 8 copii infectaţi cu COVID-19.

Cinci pacienţi sunt internaţi pe secţia de ATI, cu forme severe de boală, având vârste cuprinse între 3 zile şi 17 ani. Cel mai mic pacient este o fetiţă, care nu are comorbidităţi. Alţi 3 copii sunt internaţi în acest moment pe secţia tampon organizată în spital special pentru copiii suspecţi de COVID-19. Tratamentul aplicat copiilor este adaptat fiecărui caz în parte, însă respectă protocolul oficial anti-COVID publicat şi aprobat de Ministerul Sănătăţii.

”Pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Am solicitat numărul maxim de paturi pentru copii”, a anunțat, azi, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

”Acum avem 340 paturi ATI adulți, iar DSP-urile au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi ATI copii și pot crește numărul de paturi de îngrijire copii până la 1.600. Copiii pot fi tratați și în secțiile de adulți”, a adăugat ministrul.

Ea a lansat și un apel la vaccinare:

”Ne uităm la celelalte țări și acolo unde procesul de vaccinare a mers bine, numărul de persoane spitalizate e mai mic decât în valul 3, deși numărul de infectări e similar. De aceea ne așteptăm la un număr mai mic de internări, dar facem apel la populație să se vaccineze”.

La rândul său, șeful DSU, Raed Arafat, a spus că autoritățile se pregătesc pentru valul patru:

”Fiecare spital de urgență să aibă paturi pentru COVID, să nu ne bazăm pe spitale total destinate COVID. Încercăm să menținem activitatea curentă în spitale. Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează pentru că avem alte mijloace și posibilități. Noi oricum nu am fost în lockdown total. Noi am avut la început, în primele 2 luni, apoi am mers pe măsuri zonale, locale și acest lucru va fi valabil în continuare”, a  spus Arafat.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/editorial-stock-photo-childrens-hospital-building-grigore-alexandrescu-bucharest-image50844088

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.