fbpx

ReporterIS: O profesoară de religie și-a făcut ”fabrică de diplome” acasă. Preferă plata în plic

Sursă foto: ziarulevenimentul.ro

O profesoară de religie de la Școala Bogdan Petriceicu Hasdeu din Iași a făcut o asociație care eliberează adeverințe și diplome pentru proiecte despre care spune că sunt avizate ISJ, fără ca instituția să aibă cunoștință de așa ceva, afirmă jurnaliștii publicației ReporterIS.

Potrivit sursei citate, profesoara a participat în trecut ca profesor la proiecte cu avizul ISJ, iar existența acestui document apare acum pe proiectele realizate de Asociația Specialiștilor în Educație „Magistrum”.

Pentru participarea la un singur proiect sunt eliberate nu mai puțin 26 de adeverințe și diplome despre care în prezentare se insistă că au număr de înregistrare pe anul școlar în curs.
Participarea costă 220 de lei pentru fiecare profesor, iar acestora li se cere să pună banii în plic la Fan Curier sau prin mandat poștal, fără a fi menționat un cont bancar pentru operațiune. „Prefer colaborarea cu poșta privată”, scrie chiar profesoara Adriana Nastasă în prezentarea proiectului „File De Tradiție Multiculturală În Spațiul Românesc” , Ediția a  IV-a.

Profesoara de religie Adriana Nastasă de la Școala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Tătărași a făcut o asociație prin care organizează proiecte – fantomă, prezentându-le drept evenimente foarte serioase, unde pot fi obținute diverse hârtii pe care profesorii participanți le atașează ulterior la dosarele de la școlile în care activează.

Un astfel de proiect prezentat drept „internațional” se numește „File De Tradiție Multiculturală În Spațiul Românesc” , Ediția a  IV-a, și are loc la Iași, într-o perioadă nespecificată clar în documentație.

Așa cum este neclar cum a ajuns proiectul la ediția a patra, în condițiile în care „Asociația Specialiștilor în Educație Magistrum”, a cărei președinte este Adriana Nastasă, este înființată pe 3 martie 2020, conform tuturor documentelor și cu data confirmată de fondatoare.

Pe regulmentul proiectului, Adriana Nastasă precizează că proiectul promovat de asociația sa este avizat CAEJ 2020 al ISJ Iași. Asta se traduce printr-un aviz al ISJ care recunoaște o serie de activități extrașcolare (Calendarul Activităților Educative Județene – CAEJ).

Dar, în cazul său, Asociația nu are de fapt acest aviz, pentru că apărut în martie 2020, iar anul trecut ISJ a suspendat acordarea avizelor CAEJ.

„Este imposibil ca această asociație să aibă aviz CAEJ, pentru că anul trecut nu s-au eliberat. Dna Nastasă a primit acest aviz pe proiecte desfășurate în trecut la unități de învățământ, dar nu pe asociație”, a explicat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt ISJ Iași.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.