fbpx

Începe Caravana Aspire Teachers – evenimente care reunesc lideri în educație pe tema evaluării din șase comunități din România

Asociația Aspire Teachers organizează vara aceasta caravana „Drumul către învățare autentică”, alături de profesori, lideri educaționali care transformă educația de la firul ierbii. Echipa pornește din București, trecând prin Cluj Napoca (10-11 iulie), Pucioasa (18-19 iulie), Brașov (22-23 iulie), Sibiu (25-26 iulie), Galați (2-3 august), Bacău (5-6 august). 

 

Fiecare eveniment include două zile: prima este dedicată membrilor, profesori și consultanți care au investit cumulat aproape 10.000 de ore de muncă pro-bono în comunitatea Aspire Teachers în acest școlar. A doua zi se adresează participanților înscriși – profesori și colegi din regiune, în jur de 100 de participanți, care vor interacționa cu invitați speciali și profesori inovatori, într-un format deosebit, cu tema evaluării. Câteva dintre marile idei care vor ghida agenda sunt: 

  • Evaluarea este un proces, iar testarea sumativă e doar un moment. 
  • Modul de evaluare determină modul de predare. 
  • Feedback-ul este busola.

 

Printre invitații confirmați până în prezent se numără: Radu Szekely și Sorin Ion – secretari de stat în Ministerul Educației, Vlad Voiculescu – fondator Magicamp, Anca Tîrcă – consultant educațional, Laura Borbe, Maria Kovacs, Gabriela Bărbulescu, Bogdan Rațiu, Doru Căstăian, Constantin Lomaca – formatori, Olimpia Meșa – consultant design de învățare, primari care susțin inițiative educaționale de impact, directori și formatori care împărtășesc valorile organizației – excelență, învățare continuă, colaborare și impact. 

 

Pe lângă atelierele dedicate evaluării, evenimentul include bilbioteca vie” Teacher Show – idei bune de luat acasă, un spațiu deschis, unde 6-7 profesori inovatori  vor “expune” proiecte și practici relevante din științe, arte, limbi străine și proiecte interdisciplinare, care vizează competențe reale și evaluări autentice, în contexte aplicate și cât mai aproape de temele curente. Printre prezentatori se numără profesori implicați în instituții și comunități educaționale precum Aspire Teachers, Teach for Romania, Fundația Noi Orizonturi, CEAE, TechSoup Romania, Merito, Edu Networks, SuperTeach, Asociația pentru Valori în Educație (AVE), CCD Galați, ISJ Sibiu.

 

„Vom crea contexte de conectare și învățare autentică, unde aducem împreună practicienii, liderii de la firul ierbii și reprezentanți ai instituțiilor locale și centrale din educație, pentru a scoate la iveală importanța evaluării pe tot parcursul procesului educațional. Educația autentică înseamnă o constantă adaptare la nevoile reale ale elevilor, iar totul ar trebui să înceapă cu finalul în minte, de fapt – ce dorim de la elevi, ce înseamnă profesorul excelent și școala prietenoasă? Răspunsurile sunt deja în aceste comunități, de aceea după un an de pandemie ne (re)conectăm în persoană cu o parte dintre cei cu care am colaborat exclusiv online, transmite Măriuca Morariu, director executiv Aspire Teachers. 

Fiecare eveniment este organizat împreună cu echipe de 5-10 profesori locali, membri Aspire Teachers, care se coordonează în timp real, învățând în același timp unii de la alții cum să lucreze eficient, folosind cele mai noi instrumente digitale. 

 

Înscrierile sunt deschise și toate detaliile vor apărea în timp util pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită, organizatorii recomandând o donație pentru a acoperi o parte din costuri. Sponsorul principal este City Insurance. 

 

***

Viziunea Aspire Teachers este un profesor excelent în fața fiecărui copil din România. Din 2016, susținem formarea de calitate a profesorilor din România prin activități aplicate de pregătire cu o curriculă multidisciplinară, cu practici pedagogice de impact adaptate la realitățile secolului 21. Împreună cu ei, dezvoltăm comunități de bune practici și validăm resurse educaționale concentrate pe competențele viitorului din anul 2030, pentru o generație de copii și tineri adaptați economiei globale.

 

Web: aspireteachers.ro/caravana-aspire-teachers-2021 

Facebook: facebook.com/AspireTeachers 

Youtube: youtube.com/c/AspireTeachers 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.