fbpx

Incendiu violent la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași

Un incendiu violent a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate.

Ziarul de Iași relatează că flăcările au cuprins cel puţin o încăpere de la etajul 2 al unităţii medicale. Managerul spitalului, Alina Belu, spune că arde un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită”, a transmis ISU Iaşi. 

Evoluția situației, relatată de Ziarul de Iași:

UPDATE 20:01: Pompierii anunţă că incendiul a fost stins.

UPDATE 20:00: A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparţinători şi 4 cadre medicale) ce au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Incendiul este localizat.

UPDATE 19.55: Nu au fost făcute transferuri în exteriorul spitalului, toți pacienții evacuați au fost relocați în alte secții ale spitalului. Ar fi vorba, potrivit ministrului Sanatatii de 5 copii, 3 parinti si 4 cadre medicale.

UPDATE 19.45: Locul unde a izbucnit incendiul este secția ATI Covid, care din fericire, nu avea niciun pacient în îngrijire. La fel și Secția Covid pentru formele grave spre severe. Cele 12 persoane evacuate sunt de la alte secții de pe etaj.

UPDATE 19.40Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie. 

”La fata locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscara si 1 cisterna. Totodată, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD şi 1 unitate de terapie intensiva mobilă. La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi”, a transmis IGSU. 
Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. La rândul lor, reprezentanţii Ministrului Sănătăţii au transmis că nu sunt victime. 
”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane şi nu au fost raportate victime”, au prcizat reprezentanţii MInisterului Sănătăţii. 

UPDATE 19.30: Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat, la Antena 3, că au fost evacuaţi nouă pacienţi. 

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Iaşi au precizat că circulaţia în zonă este restricţionată. ”În această seară, în jurul orei 19.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unităţi medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, poliţiştii ieşeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situaţiei de fapt. La fata locului a fost trimis şi un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, a transmis IPJ Iaşi. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.