fbpx

În 2024, modul de 10 săptămâni de școală pentru elevii care au vacanță în primul interval din februarie

Conform calendarului anunțat, astăzi, de Ministerul Educației, elevii pentru care ISJ-urile vor alege pentru vacanța mobilă primul interval din luna februarie vor avea un modul de 10 săptămâni de școală până la vacanța de primăvară.

Astfel, dacă inspectoratul școlar va decide că intervalul de vacanță mobilă este 12-18 februarie, urmează 10 săptămâni de activitate educațională până pe 27 aprilie, dată la care începe vacanța pentru Paștele Ortodox, preferată de minister în locul vacanței de primăvară. Pe calendarul agreat cu partenerii din Comisia de Dialog social, vacanța de primăvară, la care ministerul a renunțat, ar fi urmat să înceapă cu două săptămâni mai devreme, pe 13 aprilie.

”A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanța de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale.

Ordinul prevede:
– durata cursurilor: 36 de săptămâni
– data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
– data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
– săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.
– desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde” în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024. Programele se vor desfășura în intervale de cursuri diferite.
Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educației, după publicarea în Monitorul Oficial”, a transmis ministerul, astăzi.
„Pentru anul şcolar următor avem o situaţie deosebită. În anul respectiv, avem o distanţă mare între sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe, este cam o lună de zile. În logica împărţirii echilibrate a modulelor, adică să avem un număr de săptămâni comparabile, vacanţa de Paşte pică fix la mijloc. Da, deci există zilele libere legale pentru cele două sărbători, iar vacanţa de primăvară pică undeva la mijloc”, își argumentase ministrul Educaţiei decizia inițială.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.