fbpx

”Ileana, Principesă de România”, spectacol caritabil pentru Educație

Fundația Inovații Sociale Regina Maria organizează un spectacol caritabil în scopul strângerii de fonduri pentru cei 150 de copii din cele două centre educaționale ale fundației.

Joi, 19 aprilie, ora 19:00, la Teatrul Evreiesc de Stat, vă invităm să fiți alături de noi la spectacolul „Ileana, Principesa de România”, o dramatizare de Edith Negulici, după romanul autobigrafic „Trăiesc din nou”. Piesa este o evocare tulburătoare și plină de farmec, prin mijloace minimaliste, a celor mai semnificative momente din viața celei care a trăit sub semnul exilului aproape 50 de ani.

Principesa Ileana de România, fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, a fost mereu în slujba poporului său. Ileana a continuat activitatea caritabilă a mamei sale, cultivând dragostea pentru semeni, îngrijindu-se în timpul războiului de militarii români răniți și dedicându-și viața servirii celorlalți. După un drum lung în viață, s-a călugărit, devenind  Maica Alexandria până în ultima sa zi.

Cele două centre educaționale din Băneasa și Clinceni, în beneficiul cărora va avea loc spectacolul, oferă zilnic educație și sprijin celor 150 de copii care provin din diferite familii: familii monoparentale, copii fără părinți sau neglijați de părinti, copii uitați acasă cu părinți plecați în străinatate, sau chiar cazuri foarte speciale (bolnavi de leucemie, epilepsie), copii care pur și simplu vor să învete și vor să ajungă… mari!

Ținem cont de nevoile copiilor și de permanenta necesitate ca ei să aibă profesori (dedicați în fiecare zi care să le fie aproape pe parcursul studiilor), mentori (care să îi ajute la teme de 2-3 ori pe săptămană), psihologi (care să le fie alături atunci când simt că lumea se prăbușește), traineri (care să le dezvolte abilitățile meșteșugărești în funcție de ceea ce le place – origami, lut, pictură, IT, teatru, tenis, înot, dans modern, comunicare).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.