fbpx

Ierarhia pe județe la admiterea în liceu a fost publicată

Ministerul Educației anunță, într-un comunicat, că a fost publicată Ierarhia pentru admiterea la liceu, la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a.

Elevii pot afla poziția pe care se situează, pe admitere.edu.ro.

Rezultatele finale au fost publicate pe pagina de internet a Ministrului Educației.

”Pentru diferențe între 0,5 puncte și un punct, am avut 3.218 note schimbate (15%). Au fost 166 de note schimbate cu diferențe între unu și două puncte și am avut, ne vom apleca cu maximă atenție asupra acestor 17 situații, în care la contestații notele au fost schimbate cu mai mult de două puncte”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, într-o conferință de presă.

Este vorba despre 16 note schimbate cu mai mult de două puncte la limba română și o singură notă schimbată cu mai mult de două puncte la matematică, a precizat ministrul.

Cîmpeanu a mai spus că 74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferențe mai mici de 0,5 puncte. Este vorba despre 16.262 de note care au fost schimbate cu mai puțin de 50 de sutimi. Până în anul 2015, aceste schimbări, sub 50 de sutimi, nu erau vizibile, notele nu se schimbau dacă diferențele nu erau mai mari de 50 de sutimi.

”A crescut și numărul elevilor cu media generală 10. Avem încă 16 medii de 10, ajungându-se astfel la 237 de medii de 10”, a mai anunțat ministtrul Educației în conferința de presă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.