fbpx

BAC 2022: Cum au fost subiectele la matematică

Astăzi, elevii claselor terminale din ciclul liceal au susținut proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Ambele examene au fost așteptate cu emoții de către candidați. După publicarea subiectelor, primele impresii ale profesorilor referitoare la gradul de dificultate au fost exprimate într-o notă optimistă.

Daniel Petriceanu, profesor de matematică la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București și unul dintre realizatorii platformei notebune.ro afirmă că subiectele au fost asemănătoare cu cele date la simulare. Primele șase cerințe au fost mult sub nivelul acceptat la profilul matematică-informatică. Al doilea subiect, spune profesorul bucureștean, au fost cu mult sub nivelul așteptat la profilul matematică-informatică. Al doilea subiect, deși este selectat dintre conținuturile vizând algebra superioară, a avut numai cerințe de verificare, partea din clasa a XII-a fiind aproape inexistentă. Al treilea subiect a urmărit cunoștințele dobândite în anii de liceu la analiză matematică, a avut itemi asemănători (unii identici chiar) cu cei dați la simulare iar la conținuturile specifice clasei a XII-a a fost cerut calculul a două integrale banale (printre primele ca nivel de dificultate dintre cele pe care elevii de liceu încep să le calculeze) iar ultima cerință a fost o limită foarte cunoscută.

În mod evident, maniera în care sunt formulate subiectele la bacalaureat continuă pe linia pe care profesorii au remarcat-o și în cazul Evaluărilor Naționale, evidențiind un grad de dificultate scăzut spre mediu. Fără îndoială, modul în care au fost redactate aceste subiecte a fost influențat de problemele generate de contextul pandemic pe care școlile din România le-au cunoscut în anul școlar care tocmai s-a încheiat.

1 comment

  1. Nicolae Popa spune:

    Serios,de ce trebuie să-i omorâm cu subiecte foarte,foarte grele?Este un examen de bacalaureat,nu unul de admitere!Parcă ne e ciudă dacă vor lua note mari!Mulți elevi de la mate-info se îndreapta spre alte directii,cum ar fi medicină,știți asta?Subiectele nu au fost chiar ușoare,doar cei care au lucrat mult au reușit să rezolve tot!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.