fbpx

Ex-liderul Consiliului Național al Elevilor: Nu mulțumesc școlii sau sistemului pentru nimic

Silviu Morcan, fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor, a publicat un mesaj de final al clasei a XII-a, în care critică dur sistemul de educație. ”Nu mulțumesc școlii sau sistemului pentru nimic”, spune fostul lider al CNE.

Mesajul lui Silviu Morcan, integral:

Am terminat 12 ani de școală.
12 ani în care am fost captiv în meandrele unui sistem îmbâcsit de nereguli și mentalități învechite sau de uși închise… au fost și 12 ani de cunoaștere a unor persoane care mi-au influențat parcursul – am întâlnit profesori dedicați, care iubesc ceea ce fac și care au spart bariera dintre bancă și catedră, colegi care mi-au demonstrat imposibilul și care m-au inspirat, oportunități (nu multe și nu datorită școlii în sine) care m-au format ca om.

Cu sinceritate spun că nu școala m-a făcut să ajung aici, ci o mână de oameni care au crezut în mine și care mi-au insuflat valori, care au sădit în mine respectul, încrederea, curajul, perseverența, ambiția.
Școala a fost o competiție nedreaptă pentru mulți dintre noi, o competiție care ne-a făcut să ne pierdem în noi înșine, astfel că luminița de la capătul tunelului era, de multe ori, mult prea departe.
Nu, nu mulțumesc școlii sau sistemului pentru nimic, mulțumesc doar persoanelor care au crezut în mine și pe care le-am întâlnit prin intermediul școlii. Și chiar și celor care nu au crezut în mine, dar care m-au determinat să fiu mereu mai bun și mai bun.

Eu am fost un caz fericit – am spus ce am avut de spus, am făcut ce am crezut că e mai bine și, tocmai de aceea, nu am regrete; dar, din păcate, mulți elevi se blochează în limitările pe care sistemul le impune. Doar că școala a eșuat în formarea mea, pentru că toate meritele pentru omul care sunt azi, fără nicio modestie, mi se datorează.

Pentru mine, școala a fost un mijloc, nicidecum un scop, dar sunt recunoscător pentru experiențele trăite din ceea ce unii ar zice „cei mai frumoși ani din viață”. Eu cred că experiența școlii m-a maturizat, m-a determinat să fiu critic, să văd esența din spatele aparenței și să nu mă blochez în micile sau marile piedici care mi-au fost puse.

The show must go on!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.