fbpx

Iași: Primăria va trimite câte un poliţist local în fiecare şcoală

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar va fi desemnat câte un polițist local care va ajuta la combaterea absenteismului şcolar, precum şi a altor probleme de ordine publică, relatează AGERPRES.

Primarul Mihai Chirica a declarat că a semnat o dispoziţie conform căreia în cele 74 de unităţi de învăţământ din municipiu vor fi poliţişti locali care pot lua măsuri şi aplica amenzi în cazul în care elevii nu respectă Regulamentul Şcolar sau comit infracţiuni.

„Am desemnat câte un poliţist pentru fiecare şcoală. Ca pe vremuri. Aşa cum era înainte de 1990: câte un poliţist desemnat pentru fiecare şcoală. Atunci când un elev are un număr nejustificat de absenţe, iar părinţii nu înţeleg să ia măsuri pentru a rezolva situaţia, directorii şcolilor pot sesiza direct poliţiştii locali, care vor lua legătura cu părinţii sau tutorii legali, pe care, în funcţie de situaţie, să îi amendeze potrivit legii”, a declarat primarul ieşean.

Edilul a invocat o prevedere din Legea Educaţiei din 2011, care prevede că amenzile pot varia între 100 lei şi 1.000 lei ori sau muncă echivalentă în folosul comunităţii, prestată de părinte sau de tutorele legal.

„Sunt profund îngrijorat de fenomenul absenteismului şcolar în municipiul Iaşi, ca şi de mult prea numeroase cazuri petrecute în ultima vreme în ţară de consum şi trafic de droguri, de violenţă între elevi sau de agresiuni asupra cadrelor didactice. Toate aceste situaţii afectează nu numai performanţa şcolară a elevilor, ci şi siguranţa şi ordinea publică în comunitate”, a afirmat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.