fbpx

Human Catalyst: ”Stimată doamnă Ecaterina Andronescu, veți stopa Fenomenul Brăila?”

Sursă imagine: Human Catalyst

Asociația pentru educație și justiție socială Human Catalyst îi cere ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să oprească fenomenul prin care unii elevi sunt împiedicați să participe la examene pentru a nu strica media generală a școlilor. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Human Catalyst afirmă că această practică a fost confirmată chiar de inspectorul școlar general adjunct din Brăila.

 

Stimată doamnă Andronescu Ecaterina, acum că ați revenit la conducerea Ministerul Educației Naționale-România, veți stopa Fenomenul Brăila? 
Noi ne oferim sprijinul, ca și anul trecut.

STOP Fenomenul Brăila 2019 #STOPexcluziuniiEdu

Iată ce ne relata dl. Botea Viorel în 2018
– prof.matematică și inspector școlar general adjunct, ISJ Brăila

„Rezultatele la examenele naționale au propulsat județul Brăila și în ultimii ani în fruntea listei la nivel național. De fiecare dată, însă, am atras atenția că aceste rezultate s-au obținut printr-o participare redusă a elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională, dar totul degeaba. Tot mai mulți copii, care au absolvit clasa a VIII-a, nu au participat la examenul de Evaluarea Națională.
Din nefericire, absolvenții clasei a VIII-a ne înscriși la Evaluarea Națională din motivele de mai sus, dar și din cauze de repetenție sau exmatriculare au dus la un abandon școlar uriaș la Brăila, care, în momentul de față reprezintă însumat, un an întreg de studiu care nu mai este prezent pe băncile școlii, număr care reprezintă peste 12% din numărul total al elevilor școlarizați. 
Toate acestea s-au întâmplat din dorința mai marilor aflați la conducerea învățământului brăilean, care au dorit să obţină rezultate comparabile cu cele din anii anteriori.”

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.