fbpx

H-Tech, echipa de liceeni care promovează cultura japoneză, cunoștințele STEM și implicarea în comunitate

Echipa H-Tech datează din anul 2018 și, prin intermediul Colegiului Național „Ion Creangă”, dar și al competiției FIRST Tech Challenge, oferă tinerilor șansa de a cunoaște cultura japoneză, de a-și mări aria de cunoștințe STEM, dar și de a participa la evenimente în scopul susținerii comunității din care fac parte.

 

Competiția FIRST Tech Challenge, originară din Statele Unite ale Americii, unește culturi din toată lumea, educă, informează și aduce elevilor șansa de a performa în domenii de viitor. În cadrul acesteia, fiecare echipă trebuie să construiască și să programeze un robot ce poate duce la bun sfârșit toate provocările sezonului. Pe lângă partea tehnică, se apreciază și se susține implicarea în comunitate pentru o schimbare spre evoluție. 

 

Astfel, echipa H-Tech a reușit să câștige numeroase premii, printre care se numără MOTIVATE locul 1, luat în urmă cu câteva săptămâni. Cu ajutorul acestuia, în luna martie vor participa la etapa națională a competiției. Aceasta premiază echipa ce a reușit să motiveze comunitatea din care face parte prin demonstrarea valorilor FIRST și profesionalismului în educarea elevilor și nu numai în științele exacte, dar și în probleme actuale.

 

De la începutul anului școlar, acești tineri pasionați au organizat evenimente pentru buna dispoziție a oamenilor din București. În luna octombrie, expoziția lor de fotografie, FR:AME, a depășit obiectivele mult visate – strângerea de fonduri pentru Asociația Casa Bună. De asemenea, au dat startul campaniilor antibullying și antidrog în liceul lor, Colegiul Național „Ion Creangă”. Această inițiativă a fost apreciată în mod deosebit de cadrul didactic, dar și de elevii ce au primit deschiși informațiile de la specialiștii ce i-au îndrumat.

 

H-Tech este o ehipă de robotică focusată pe evoluția constantă a comunității FTC România. Astfel, au demarat 2 proiecte internaționale ce vizează echipele la început de drum și nu numai.

Primul dintre acestea a fost conceput încă de anul trecut. Robotlink este o platformă internațională realizată de acești tineri pasionați ce are ca scop conectarea echipelor la nivel mondial pentru a-și împărtăși cunoștințele, astfel promovând evoluția și competiția. Aceasta permite încărcarea documentelor tehnice și a robotului în format 3D. De asemenea, prezintă istoricul și toate realizările fiecărei echipe înscrise. Mai mult decât atât, Robotlink are integrată o inteligență artificială concepută chiar de echipă ce evalueaza și oferă feedback în timp real al caietului tehnic, în acest mod promovând dezvoltarea.

 

Al doilea proiect ce vine în ajutorul tuturor echipelor de robotică din țară se numește Rookie’s Cookbook. Acesta este un document open source ce deține informații și soluții pentru probleme des întâlnite în comunitatea FIRST Tech Challenge, fiind un punct de plecare în evoluția tehnică, dar și non-tehnică. De asemenea, proiectul a devenit o colaborare internațională alături de echipa WolfPack Machina din Statele Unite Ale Americii ce împărtășește alături de H-Tech răspunsuri la întrebări problematice frecvent întâlnite.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.