fbpx

Guvernul alocă un miliard de euro pentru dotarea sălilor de clasă şi a laboratoarelor şcolare

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în şedinţa de Guvern că luni se deschid apelurile pentru dotarea sălilor de clasă şi a laboratoarelor şcolare. Peste un miliard de euro se alocă prin PNRR pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, a precizat Ligia Deca, citată de News.ro.

„Astăzi sau în perioada imediat următoare se deschid apelurile pentru măsurile care vizează dotarea sălilor de clasă şi a laboratoarelor, la Ministerul Educaţiei”, a spus Nicolae Ciucă. Premierul a arătat că este „o măsură care va aduce un beneficiu în ceea ce priveşte implemebtarea proiectului naţional România educată, un proiect pe care l-au discutat şi cu reprezentanţii sindicatelor din Ministerul Educaţiei, foarte mult aşteptat. Sperăm să producă şi efectele pe care le dorim cu toţii şi pe care le aşteaptă în mod deosebil elevii şi părinţii”.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a afirmat că astăzi a lansat apelul de proiecte pentru dotarea cu mobilier, cu materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a celor conexe, finanţat prin PNRR, componenta Educaţie. „Pentru prima dată în istoria educaţiei, alocăm peste un miliard de euro, valoare eligibilă, din PNRR, fără TVA, pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru implementarea proiectelor din proiectul România Educată”, a spus ministrul Ligia Deca.

Ea a precizat că, în mod concret, apelul de proiecte vizează trei tipuri de investiţii: digitalizarea mediilor de învăţare, unde vor echipa tehnologic 3.600 de şcoli, 5.200 de laboratoare de informatică şi 909 laboratoare informatice din şcolile de educaţie şi formare profesională. Ligia Deca a mai spus că al doilea tip de investiţii este cel în infrastructura şcolară, pentru 75.000 de săli de clasă, 10.000 de laboratoare din sistemul preuniversitar, iar al treilea tip de investiţii vizează dotarea cu echipamente a atelierelor de practică din reţeaua învăţământului profesional şi tehnic, pentru 909 unităţi de învăţământ. Ministrul Educaţiei a arătat că unităţile de învăţământ din zonele defavorizate vor primi un punctaj suplimentar, precizează News.ro.

„Apelul este deschis de astăzi şi până în data de 19 martie 2023”, a precizat ministrul, afirmând că beneficiarii sunt unităţile administrativ-teritoriale locale şi alte entităţi care au şcoli în administrare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.