fbpx

Premierul Ciucă: Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile să beneficieze de dotări moderne

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație, anunță Guvernul, într-un comunicat de presă. Premierul anunță că executivul pregătește ”investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică.”

La întâlnirea de la Guvern au participat Ligia Deca, ministrul Educației, membri ai Cancelariei Prim-Ministrului și lideri ai Federațiilor “Alma Mater”, “Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ.

Potrivit comunicatului citat, principalele teme ale întâlnirii au vizat salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ. Prim-ministrul a arătat că Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului. Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul România Educată, reflectată în pachetul Legilor Educației.

“Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valoarea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor  cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani  – aproximativ 50 de miliarde de lei”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.