fbpx

Grecia pregătește sancțiuni și tăieri de salarii pentru profesorii care refuză vaccinarea și testarea

Profesorii din Grecia care refuză să fie vaccinați sau să se supună testelor regulate pentru Covid-19 înainte de a se întoarce la cursuri se vor confrunta cu o reducere a salariului și alte măsuri disciplinare în baza unei decizii ministeriale comune care se află în pregătire, anunță publicația elenă Kathimerini.

Potrivit sursei citate, noile reglementări elaborate de Ministerul Educației pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât la școli, cât și la universități, vizează întreg personalul din școli, atât permanent și contractual.

Conform acestor prevederi, în afară de reducerile salariale, personalul din învățământul permanent poate fi, de asemenea, suspendat din funcție fără plată, până când se vaccinează, în timp ce personalul temporar va avea contractele suspendate.

Personalul permanent și contractual se vor confrunta, de asemenea, cu pierderea de credite în cadrul sistemului de puncte al serviciului public, ceea ce le va afecta perspectivele de promovare sau, respectiv, de angajare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *