fbpx

Google lansează un program de studii cu durata de 6 luni, ca alternativă la studiile universitare

Google a făcut recent un anunț important, care ar putea schimba viitorul muncii și al studiilor stuperioare, relatează publicația Inc. Compania: lansează o selecție de cursuri profesionale care îi învață pe candidați aptitudinile necesare unor locuri de muncă cu cerere ridicată.
Aceste cursuri, pe care compania le numește certificate de carieră Google, oferă posibilitatea de a dobândi abilități fundamentale care îi pot ajuta pe solicitanții de locuri de muncă să își găsească imediat un serviciu. Cu toate acestea, în loc să dureze ani pentru a le absolvi, așa cum se întâmplă în cazul cursurilor universitare tradiționale, aceste cursuri sunt concepute pentru a fi finalizate în aproximativ șase luni.
„Diplomele universitare sunt inaccesibile pentru mulți americani și nu ar trebui să ai nevoie de o diplomă de facultate pentru a avea securitate economică”, scrie Kent Walker, vicepreședinte senior pentru afaceri globale al companiei Google. „Avem nevoie de soluții noi și accesibile de formare profesională – de la programe profesionale îmbunătățite la educație online – pentru a ajuta America să se recupereze și să se reconstruiască.”
Walker a dezvăluit pe Twitter: „În propriul nostru proces de angajare, acum vom trata aceste noi certificate de carieră ca echivalentul unei calificări prin studii de patru ani pentru pozițiile corespunzătoare.”

Google LLC este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri web.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.