fbpx

Gheorghiță: Minorii trebuie să vină la vaccinare însoțiți de un părinte sau tutore legal

Minorii trebuie să vină la vaccinare doar însoțiți de unul dintre părinți sau de tutorele legal care să își exprime consimțământul, a declarat, astăzi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare.

„A debutat în mod oficial etapa de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în toate centrele de vaccinare din țară unde este distribuit vaccin produs de BioTech – Pfizer. În ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma națională, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare. Știm că persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă, fie prin programare. Mă bucur că o parte dintre părinți a ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta putem asigura și un interval orar, dar și garanția că vom primi doza respectivă”, a spus Valeriu Ghoerghiță.

El a afirmat că pentru minori așteptarea reprezintă „un disconfort destul de crescut”.

„Credem că soluția de programare în platformă este una foarte bună și ne dorim să fie acceptată de foarte mulți dintre părinți. Încă de la primele ore, am semnale din țară, că sunt copii care s-au vaccinat. Personal am vorbit cu unii dintre ei, care chiar mi-au scris și erau foarte bucuroși că au putut să se vaccineze. (…) Nu erau reacții adverse, dimpotrivă, erau copii care așteptau acest pas de câteva săptămâni. Erau foarte emoționați și bucuroși. Cred că avem un segment al populației tinere care ne dă foarte multe speranțe”, a declarat președintele CNCAV.

Schema de vaccinare pentru adolescenți este asemănătoare cu a adultului, respectiv două doze administrate la interval de 21 zile, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *