fbpx

Gest impresionant al unei eleve: a copiat de mână caietele cu exerciții pentru colegii fără acces la școala online

Roxana, o elevă din  Sibiu, a făcut un gest remarcabil prin generozitatea sa: împreună cu mama ei, a copiat de mână caietele cu exerciții pentru colegii fără acces la școala online. Povestea Roxanei a fost spusă de Marius Mariș, fotograf și activist civic în proiectul ”Copii vs pandemii”:

”Copii mai lideri decât noi

Într-un un sat cu 2359 de oameni de prin județul Sibiu, o elevă ne dă tuturor o lecție de empatie și curaj.

Roxana și mama ei au scris de mână caiete de exerciții. Caiete pe care le-au dat copiilor din sat. Copii care nu au acces la “școală online”.

O puștoaică ne arată că înțelege mai bine problemele educației din România decât doamna ministru. Doamnă ministru pe care o salut nerespectuos. De la cel puțin 2 metri distanță.

V-am spus că vreau o nouă clasă politică făcută din oameni mari, care atunci când au fost oameni mici au fost voluntari? Nu tehnocrați. Nu studii politice. Voluntari.

Dacă poți ajuta oameni fără să fii plătit pentru asta, sigur o poți face cel puțin la fel de bine ca angajat al oamenilor.

V-am spus că vine o generație mișto de tot? Doar să le construim contextul în care să crească.

#PăreristConvins #COPIIvsPANDEMII

Roxana este unul din câțiva mii de elevi voluntari din cluburile IMPCT. Ei învață prin proiecte în folosul comunității. Adică învață făcând bine.

Ghidați cu grijă în aventură de Fundatia Noi Orizonturi. Ăia care m-au ghidat și pe mine în liceu. A da, mulțumesc. Din cauza voastră mi-am luat job part-time de voluntar pe toată viața.”

Pe pagina de Facebook a Fundației Noi Orizonturi, Roxana a explicat de ce a făcut acest gest:

 „În această perioadă unii copii din mediul rural nu au acces la tehnologia modernă, neavând posibilitatea de a ține pasul cu materia școlară care se predă în acest timp în mediul online.

Eu, împreună cu mama mea care este învățătoare la clasa I am hotărât să le oferim unora dintre acești copii șansa de a avea acces la informația care se predă online. Așa că le-am cumpărat caiete în care am scris atât exerciții de adunare și scădere cât și diferite litere, pe care apoi le-am lasat la magazinele din zona lor de unde ei au fost și le-au luat.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.