fbpx

Germania alocă 35 de milioane de euro pentru a cerceta cauzele antisemitismului și ale rasismului, inclusiv în școli

Anja Karliczek

Guvernul german va cheltui peste 40 de milioane de dolari (35 de milioane de euro) pentru finanțarea proiectelor de cercetare privind cauzele antisemitismului, urii și rasismului ca parte a unui efort mai larg de combatere a fenomenelor în creștere, a anunțat miercuri Ministerul Federal al Educației și Cercetării, citat de Algemeiner.

„Este mai mult decât rușinos că evreii din Germania se simt amenințați”, a declarat ministrul german al Educației și Cercetării, Anja Karliczek. „Antisemitismul și rasismul nu își au locul în Germania. Ele sunt otravă și reprezintă o mare amenințare pentru coeziunea socială. Trebuie să combatem această otravă cu toată hotărârea noastră. Dar nu putem lupta decât cu ceea ce înțelegem. ”

Mai mulți cercetători care se ocupă de problema antisemitismului vor primi o finanțare totală de 14 milioane de dolari pe o perioadă de patru ani. O finanțare suplimentară de 27 de milioane de dolari va fi acordată proiectelor de combatere a extremismului de dreapta și a rasismului.

„Vrem să ne extindem baza de cunoștințe pentru a combate eficient rasismul și antisemitismul”, a continuat Karliczek. „Proiectele de cercetare pe care le finanțăm vor contribui la această înțelegere și vor contribui la dezvoltarea de măsuri adecvate pentru prevenirea și combaterea antisemitismului în educație, societate civilă și politică.”

Ea a adăugat că grupurile de cercetare vor aborda mai multe chestiuni, inclusiv modul în care antisemitismul ajunge la copii în școli și ce poate face publicul pentru a se imuniza împotriva discursurilor care promovează ura online.

Inițiativa va examina dinamica și fațetele antisemitismului din diferite perspective disciplinare și va include profesori universitari din mai multe domenii: teologie, educație, științe politice și drept. Proiectele selectate variază de la „antisemitism în mass-media online” la „antisemitism în contextul sistemului judiciar”, „semnături creștine ale antisemitismului” și prevenirea antisemitismului în educație. Perspectivele evreiești vor fi incluse în mod sistematic în proiect, a spus guvernul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *