fbpx

Genesis College: Educația în era digitală, cu ajutorul Edu Apps

Astăzi, la Genesis College, se face educație, cu rezultate foarte bune, și dincolo de pereții școlii. Roboții nu vor înlocui profesorii, cel puțin pentru moment, dar o bună parte dintre competențe copiii le vor putea dobândi de la distanță: ai nevoie de o conexiune internet și un minimum de echipament, cum ar fi un Chromebook, care înseamnă un dispozitiv cu diagonala de aproximariv 30 de cm și a cărui greutate se învârte în jurul unui kilogram.

Școala Genesis utilizează dispozitivele Chromebook la ore încă din anul 2018, pentru că oferă o flexibilitate sporită, iar copiii sunt atrași de modul inovator prin care li se oferă informațiile. Acest proces de digitalizare a educației, în care fiecare elev are propriul Chromebook, este unic în peisajul școlilor private din România și a fost demarat din dorința de a oferi elevilor Genesis College condiții de învățare la standarde internaționale. 


Vezi filmul aici.


Cu ajutorul Chromebook-urilor, lecțiile devin mai interesante și mai distractive, iar copiii înțeleg mai bine ce au de făcut și modul de realizare a temei respective: aceștia au acces instant la toate informațiile prezentate la ore și la activitățile propuse. Mai mult decât atât, elevii pot accesa și vizualiza oricând notele obținute în urma evaluărilor.

Dispozitivele sunt extrem de utile și pentru profesori, care pot avea, în orice moment, o evidență clară a progresului copiilor, a temelor sau a rezultatelor evaluărilor. În plus, cu ajutorul tehnologiei, îi pot motiva pe copii, atunci când metodele tradiționale dau greș.

ChromeBook-urile permit accesarea unei game largi de aplicații care îmbunătățesc procesul de predare-învățare și măresc considerabil gradul de implicare al elevului în activitățile propuse. 

Astfel, profesorii folosesc Google Classroom pentru comunicarea cu elevii și pentru a ține o evidență clară a activităților predate la clasă. În locul lucrărilor de control obișnuite, copiii primesc teste online, în Google Forms, unul dintre avantaje fiind acela că elevii își pot vedea nota pe loc. Dar, mai ales în contextul în care un copil nu poate participa la ore din motive de sănătate, vezi criza generată de epidemia de coronavirus,  sau vacanțe prelungite, Google Hangouts este soluția.

Această aplicație permite folosirea chat-ului pentru întrebări rapide, efectuarea și inițierea de apeluri video de grup, un program de lucru virtual care permite conectarea simultană a 25 de utilizatori.

Cu Google Hangouts profesorii, elevii și studenții se pot conecta oricând și de oriunde. În plus, profesorii pot comunica cu alți educatori sau comunități educaționale pentru a face schimb de idei și de cunoștințe și pentru a împărtăși experiențe.

Printre celelalte aplicații folosite de profesori se numără GeoGebra, o aplicație software de geometrie interactivă sau Chemistry Lab, unde se pot simula diverse experimente chimice. Aceste instrumente digitale moderne transformă actul educațional într-o experiență distractivă și captivantă.

Mai mult decât atât, utilizarea ChromeBook-urilor este prietenoasă și cu mediul: înlocuirea activităților clasice, desfășurate pe hârtie, cu cele online, protejează mediul înconjurător și descurajează risipa resurselor.

Aurelian Mihăilescu, IT Manager Genesis College.

Digitalizarea ajută foarte mult, facilitând învățarea și verificarea cunoștințelor. Pe lângă procesul educativ, una dintre prioritățile noastre este și siguranța elevilor în mediul online. Tocmai de aceea, la Genesis College, avem control deplin asupra conținutului afișat pe fiecare Chromebook, fie că este vorba de aplicațiile care rulează pe acestea sau de site-urile pe care le pot accesa”, a spus Aurelian Mihăilescu, IT Manager Genesis College. 

În concluzie, introducerea tehnologiei în clase a îmbunătățit foarte mult calitatea procesului instructiv-educativ: totul a devenit mult mai dinamic, atât modul de a preda, cât și felul în care copiii percep orele, fiind mult mai atenți și mai implicați. Astfel, oferta educațională a Școlii Genesis este cu adevărat una adaptată vremurilor, nevoilor și intereselor copiilor din prezent.

Galerie foto Genesis College


Dacă ai ajuns aici, ar putea să te intereseze:

”Școala WOW!”, miza Laboratorului de Bune Practici ”Educație Privată”. Cum a fost la prima ediție