fbpx

Reprezentantă FSLI: Fără note la sport și muzică, riscăm să fie mai mulți copii atrași de științe exacte. Vor prețui mai puțin activitatea fizică

Cornelia Popa-Stavri, secretar general al FSLI, critică ideea ca notele la Educație fizică și Educație muzicală să fie eliminate.

”Riscăm să avem mai mulți copii care să își îndrepte atenția spre științe exacte și să prețuiască mai puțin activitatea fizică” a fost unul dintre argumentele aduse de Popa-Stavri, în dezbaterea despre noile Legi ale educației, organizată de Ministerul Educației.

Reprezentanta FSLI a susținut, de asemenea, că Educația fizică și Educația muzicală ”au o contribuție extraordinară la evoluția psihosocială a elevului și la o componentă armonioasă a societății”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, marţi, că acordarea de calificative la Educaţie Fizică, Educaţie Muzicală şi Educaţie Plastică, propunere justificată de notele foarte mari obţinute de peste 90% dintre elevi, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simţi presiunea notei.

„Am participat la o dezbatere constructivă cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar şi profesori de educaţie fizică, întâlnire în cadrul căreia am prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR – Sistemul Integrat Informatic al Învăţământului din România. Studiul a fost realizat la nivel naţional, pe o eşantionare reprezentativă (220 şcoli din toate judeţele; 64.281 de elevi/min 4 şcoli/judeţ, cu o distribuţie echilibrată între mediile de rezidenţă: urban – rural)”, a scris, Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

cornelia popa stavri

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.