fbpx

Efectul anunţului făcut de Macron:: aproape 800.000 de vaccinări cu prima doză într-o singură zi, în Franța

Photo 207872063 © Jose Hernandez | Dreamstime.com

Anunțul făcut de președintele Franței Emmanuel Macron, potrivit căruia vaccinarea pentru personalul sanitar va deveni obligatorie, iar autoritățile reflectează la varianta vaccinării obligatorii pentru întreaga populație, a avut un efect rapid. Aproape 800.000 de vaccinări au fost înregistrate astăzi și 1,7 milioane de persoane s-au înscris pe platforma națională de programare.

„Astăzi avem 792.339 de persoane care au primit un prim vaccin, un nou record. Această acțiune trebuie să se amplifice și să continue în săptămânile următoare”, a declarat premierul Jean Castex pe Twitter, citat de Reuters.

Autoritățile din Franța au anunțat, astăzi, că vor introduce vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru toți cei care intră în contact cu persoane vulnerabile.

Decizia Franței a fost anunțată de președintele Emmanuel Macron, într-un discurs televizat.

„Cu siguranță va trebui să ne punem problema vaccinării obligatorii pentru întreaga populație”, a mai spus președintele, citat de Le Figaro. ”Dar aleg să am încredere și fac apel la toți francezii să se vaccineze cât mai curând posibil. 9 milioane de doze vă așteaptă. Vaccinarea este singura modalitate de a te proteja și de a-i proteja pe ceilalți”, a afirmat președintele francez.

„Țara noastră se confruntă cu o ascensiune puternică a epidemiei care afectează toate teritoriile”, indică Emmanuel Macron explicând că „apariția variantei Delta duce la o creștere a contaminărilor în lume”.
„Dacă nu acționăm astăzi, numărul cazurilor va continua să crească brusc, iar spitalizările vor crește din august”, a adăugat președintele.

„Avem un atu principal: vaccinul”, insistă el. „Ne protejează solid împotriva variantei Delta și previne 95% din formele severe”, a spus acesta. „Cu cât vom vaccina mai mult, cu atât vom lăsa mai puțin spațiu pentru răspândirea virusului, cu atât vom evita spitalizările. Este o nouă cursă de viteză care a început”, a adăugat Macron.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/reims-france-january-opening-vaccination-center-city-reims-to-accommodate-french-citizens-who-must-receive-image207872063

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.