fbpx

Covid-19: Speranța de viață în SUA, cea mai mare scădere de la Al Doilea Război Mondial

Photo 185260091 © Kit1nyc | Dreamstime.com

Speranța de viață în Statele Unite a scăzut cu un an și jumătate în 2020, potrivit oficialilor din domeniul sănătății citați de BBC.

Datele Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au arătat că durata medie de viață a SUA a scăzut de la 78,8 ani în 2019 la 77,3 ani în 2020.

Cercetătorii au spus că pandemia a fost în mare parte de vină pentru declin, decesele înregistrate din cauza consumului de droguri fiind, de asemenea, înregistrate ca un factor care contribuie la scădere.

Datele apar pe fondul unei creșteri a cazurilor de Covid-19 în toată țara.

Rata de spitalizare este, de asemenea, în creștere, cu un număr de decese zilnice acum cu aproape 50% mai mari decât săptămâna trecută, potrivit oficialilor.

Peste 600.000 de americani au murit până acum în timpul pandemiei de Covid-19.

Scăderea speranței de viață din 2020 este cea mai puternică scădere anuală înregistrată după cel de-al doilea război mondial.

Raportul Centrului Național pentru Statistici de Sănătate (NCHS) al CDC a declarat că vârsta medie generală de 77,3 ani a fost cea mai scăzută din 2003.

Raportul atribuie declinul, în cea mai mare parte, creșterii deceselor cauzate de pandemia Covid-19.

Documentul indică decesele cauzate de supradozele de droguri ca al doilea cel mai mare factor care contribuie.

Oficialii americani au declarat săptămâna trecută că supradozele de droguri au crescut cu aproape 30% în 2020 – atingând un nivel record de peste 93.000.

Datele Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au arătat că durata medie de viață a SUA a scăzut de la 78,8 ani în 2019 la 77,3 ani în 2020. Cercetătorii au spus că pandemia a fost în mare parte de vină pentru declin, decesele înregistrate din cauza consumului de droguri fiind, de asemenea, înregistrate ca un factor care contribuie la scădere.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.