fbpx

Fost ministru al Educației: ”Nu ești mai român dacă ești mai alb ca varul!”

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a explicat, într-un videoclip postat pe YouTube, care sunt, de fapt, identitatea și originile poporului român. Cu ajutorul geneticianului Florina Raicu, Funeriu a prezentat concluziile studiilor referitoare la descendența noastră.

”Neamul nostru românesc, ca toate neamurile, este cultural și nu biologic. Suntem, genetic, tot atât de europeni ca francezii, nemții sau danezii. Facem parte dintr-o cultură care se întemeiază pe câteva concepte simple, dar care a aud umanității cel mai rapid și stabil progres din istoria sa”, a conchis Funeriu.

”Nu te iluziona că ești mai român dacă stră-străbunicile tale s-au iubit numai cu români, nu ești mai român dacă ești mai alb ca varul și nici dacă te uiți urât la alții care nu sunt ca tine. Ești, însă un român mai bun, dacă oriunde mergi și în fiecare secundă a vieții tale te străduiești să fii un om mai bun, mai deschis și mai puternic în a apăra valorile care fondează civilizația noastră. Ești un român mai bun dacă ești mai educat și deschis lumii”, a adăugat fostul ministru.

Vă invităm să urmăriți videoclipul integral, aici:

Daniel Funeriu a obținut titlul de doctor în chimie la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, sub coordonarea laureatului Nobel în chimie, profesorul Jean Marie Lehn. Între 1999 și 2006 a activat ca cercetător științific la The Scripps Research Institute, La Jolla, California și la AIST, Amagasaki, Japonia. În 2006, a fondat o echipă de cercetare în cadrul Universității Tehnice München.

La data de 23 decembrie 2009, cu ocazia formării guvernului Boc, a fost numit ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.