fbpx

40 de containere vor fi montate în curțile școlilor din Timișoara. Scenariul galben, cel mai probabil pentru județul Timiș

Foto: thecrazytourist.com

Aproximativ 40 de containere vor fi montate în curțile unora dintre cele mai aglomerate școli din Timișoara, până la începutul anului școlar, anunță opiniatimișoarei.ro. Acestea sunt utilate corespunzător pentru că elevii din clasele primare să își poată desfășura orele de curs aici.

„Avem peste 35 de containere venite deja, mai așteptăm să vină alte 3-4. O parte dintre ele sunt și montate deja”, a declarat pentru publicația citată Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș atragm însă, atenția că, mai ales anul acesta, în condițiile stricte impuse de pandemie, spațiile de învățământ din Timișoara și din județ nu vor fi suficiente pentru a asigura distanțarea fizică între elevi.

„Noi vrem să tragem un semnal de alarmă, să le reamintim autorităților locale că ne lovim de lipsa spațiilor de învățământ. Containerele sunt insuficiente, iar de asta ne dăm seama dintr-o prima evaluare a situației de la Timișoara. Majoritatea școlilor vor merge pe <scenariul galben>, adică o parte din elevi să învețe de acasă, o parte să vină la școală. Important e să asigurăm condițiile pentru clasele 0-4, să vină la școală elevii. Scenariul pentru orașe și municipii este scenariul 2, respectiv elevii din clasele 0-4, a VIII-a și a XII-a să vină la școală”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Marin Popescu, inspector școlar general al ISJ Timiș.

 Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, a precizat Administrația Prezidențială, într-un comunicat dat publicității săptămâna trecută.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, săptămâna trecută, că pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală.