fbpx

Fiecare copil poate fi bun la matematică! 10 lucruri pe care elevii le pot exersa

”Fiecare copil poate fi bun la matematică”, afirmă site-ul educațional AhaEDU. Acesta prezită o listă cu 10 lucruri pe care copilul vostru le poate exersa pe măsură ce abordează problemele la matematică.

Să caute tipare

Dacă încearcă să rezolve o problemă complexă și nu are idee de unde să înceapă, sugerați-i să găsească un tipar, un model și să vadă dacă acel model ii sugerează ceva. Matematica, și viața, este plină de tipare și, adesea, a vedea un tipar îl poate ajuta. Fie ii poate oferi o direcție în găsirea unei soluții, fie, măcar îl ajuta să înțeleagă mai bine problema.

Să deseneze o imagine sau o diagramă

Pentru un copil vizual, acesta este aproape întotdeauna primul meu pas în rezolvarea unei probleme. Simpla desenare a unei diagrame sau organizarea informațiilor într-o diagramă sau tabel ii poate oferi o mai bună înțelegere a problemei și, eventual, îl va ajuta să identifice modele sau informații pe care altfel le-ar fi ratat.

Să estimeze

În ceea ce privește aplicația din viața reală, aceasta este una dintre cele mai ignorate abilități matematice. Estimarea nu este doar o ghicire aleatorie, ci o analiză atentă și este o abilitate de viață foarte importantă. Estimarea îl poate ajuta să determine rapid dacă o soluție are sens în context sau ii poate oferi o idee despre cum ar trebui să arate soluția finală.

Să pună întrebări bune

Adesea, un copil se uită la o problemă, habar nu are de unde să înceapă și astfel renunță chiar înainte de a începe. Totuși, învățați-l să-si pună întrebări despre problemă. De exemplu, „Ce mă întreabă problema?” sau „Cum ar trebui să arate soluția?”

Pe măsură devine mai bun la rezolvarea problemelor, ar trebui învățat să se întrebe lucruri de genul: „Are sens răspunsul meu?” „Răspunde la întrebare?” „Există o altă modalitate de a rezolva această problemă?” „Metoda mea de rezolvare este adevărată în toate cazurile?” „Ce se întâmplă dacă schimb numerele din problemă?”

Daca își va pune întrebări bune, va reuși sa înțeleagă mai bine problema și ii poate oferi o perspectivă mai bună pentru următoarele probleme.

Citește continuarea, pe AhaEDU.

bun la matematică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.