fbpx

Expressdebanat.ro: Un minister i-a invitat pe elevi la concursul ”ȘTI și câștigi”

Natalia Intotero, Ministrul Românilor de Pretutindeni

Ministerul Românilor de Pretutindeni a organizat, la Timișoara, concursul cu titlul ”Ști și câștigi”, anunță publicația expressdebanat.ro. Organizatorii au greșit conjugarea verbului ”a ști”, care, la persoana a doua singular, ar fi trebuit să aibă forma ”știi”.

”Mare le-a fost mirarea celor câteva zeci de liceeni de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara, care au participat azi la lansarea campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume”, când au văzut pe ecranul din sala festivă a liceului titlul concursului gândit și redactat de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, sub coordonarea Ministerului Românilor de Pretutindeni”, notează publicația.

Reprezentanții agenției au „uitat” să pună un „i” în titlul concursului „Ști și câștigi”, o eroare gramaticală imediat observată de tineri, dar și de profesori. Erorile din textul concursului nu s-au oprit aici, nu au lipsit nici dezacordurile.

Reprezentanții agenției au pus toate aceste greșeli pe seama faptului că s-au grăbit să îl redacteze. „L-am făcut aseară, în grabă”, a precizat unul dintre inspectorii agenției.”