fbpx

Exod al directorilor de școli din Marea Britanie: 47% vor să își schimbe profesia după pandemie

Un stiudiu citat de ziarul The Guardian indică faptul că, după pandemie, va urma un exod al directorilor de șctoli din Marea Britanie.

Directorii intervievați de The Guardian au spus că sunt stresați și epuizați din cauza presiunilor enorme de a face față pandemiei. De asemenea, aceștia s-au declarat îngrijorați de bugetele școlare, care erau deja restrânse, dar care au fost substanțial erodate de costurile suplimentare ale pandemiei de coronavirus.

Aproape jumătate (47%) dintre managerii de unități de învățământ care au participat la un sondaj al Asociației Naționale a Directorilor de Școli (NAHT) au declarat că este probabil să-și părăsească locul de muncă prematur, odată ce își vor fi încheriat misiunea de a conduce școlile prin criza Covid. Mulți deveniseră deja dezamăgiți de educație înainte de pandemie.

Mai mult de două treimi (70%) au declarat că sunt mai puțin – sau mult mai puțin – mulțumiți de rolul lor decât erau anul trecut. Directorii de școli s-au declarat, de asemenea, îngrijorați de planurile guvernului de a relua inspecțiile școlare începând din ianuarie, 90% dintre directori s-au opus acestei propuneri.

Sondajul a fost publicat într-o perioadă în care sindicatele din învățământ a solicitat o „revoluție” în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și a liderilor, care ar ajuta la deblocarea potențialului elevilor odată cu începerea programului de recuperare. NAHT a declarat că este nevoie de sprijin sporit pentru profesioniștii din școli care lucrează în comunitățile cele mai defavorizate, care au fost printre cele mai afectate de pandemie.

Nick Brook, secretarul general adjunct al NAHT, a declarat: „Directorii de școli au dat dovadă de hotărâre excepțională, curaj și optimism în a-și conduce echipele și a obține sprijinul elevilor în aceste momente extrem de dificile. Prin urmare, este profund îngrijorător faptul că mulți lideri de școli se gândesc să părăsească profesia prematur, odată ce și-au condus școlile prin această criză. ”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.