fbpx

Este sau nu obligatorie participarea la evaluarea standardizată? Răspunsul lui Radu Szekely

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, a explicat, la dezbaterea organizată de Educație Privată în legătură cu evaluarea standardizată, în ce sens nu este obligatorie participarea elevilor la această testare.

Szekely spune că nu vor exista sancțiuni pentru elevii care absentează, însă afirmă că aceștia trebuie să înțeleagă că este în interesul lor să susțină această evaluare.

Ce spune Radu Szekely:

Evaluarea este pentru toată lumea din școlile-pilot selectate. Este obligatorie în sensul în care este obligatorie orice lucrare de control, orice test de o asemenea natură. Dacă elevul lipsește în ziua respectivă, nu există sancțiuni, nu există consecințe, n-o să-l dea în altă zi, în mod obligatoriu, dar poate să-l dea în altă zi, dacă dorește, dacă cumva, din motive de sănătate, este absent și vine două zile mai târziu și suntem, încă, în acea perioadă de evaluare. Nu cred că este vorba de o obligativitate în sensul că te înscrii la acest test sau, dacă nu, nu treci clasa. Nici vorbă de așa ceva. Dar este o oportunitate pe care sper să o folosească toate școlile care sunt înscrise în programul-pilot, toți copiii și tinerii care sunt incluși în acest program, pentru că este o modalitate de a obține un diagnostic foarte clar asupra propriului nivel de dezvoltare a competențelor. E ca și când te duci la un control medical să vezi dacă ești sănătos, dar întrebi: este obligatoriu să mă duc la control? Nu e obligatoriu dar s-ar putea ca, dacă nu te duci, peste un an de zile să nu mai ai ce face.

1 comment

  1. Anca Jeescu spune:

    Nu este..Dar orice părinte normal o să trimită copilul. Eu am copil de clasa I. Îl trimit. Ii dau tableta la el,dar va promit că dacă acest copil la clasa a V a este testat la istorie…refuz.
    La clasa a I a are română și matematică.Si este in regula,dar sa-mi testez copilul la istorie după clasa a V-a zic pas.Nu vad relevanta.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.