fbpx

„Dacă învățătoarele vi se plâng că nu au bani de cretă, rugați-le să rezolve problema în biroul directorului” – mesaj către părinți de la Primăria Seectorului 6

foto: Facevook/ Primăria Sectorului 6

„Dacă învățătoarele vi se plâng că nu au bani de cretă, rugați-le să rezolve problema în biroul directorului sau al administratorului”, le transmite Primăria Sectorului 6 părinților care au copiii înscriși la școli unde se colectează diverse fonduri.

Autoritatea locală spune că „este, din păcate, o practică împământenită de zeci de ani în școlile din România. Deși a fost scoasă în afara legii la un moment dat, ea se practică în continuare. Nu o putem stopa noi, ca Primărie. Însă putem veni cu informații și recomandări.”

Primăria subliniază că unitățile de învățământ sunt finanțate atât din bugetul local, cât și din cel de stat.

„În primul rând, trebuie să știți că unitățile de învățămân pimesc bani! Atât de la Ministerul Educației (pentru salarii), cât și de la primării (pentru utilități, salubrizare, dotări, consumabile, mesele copiilor la Școala după Școală și plata personalului pentru 3 ore etc.). În mod normal, nu au nevoie de alți bani și le e interzis să ceară de la părinții elevilor.

Primăria Sectorului 6 are în administrare 67 de unități de învățământ pentru care alocă, anual, peste 150 de milioane de lei (nu socotim investițiile). Fiecare grădiniță, școală, liceu își face un buget cu toate nevoile, estimează o sumă de bani necesară pe care o transmite către Administrația Școlilor Sector 6. Sumele sunt analizate, aprobate și agreate ca fiind suficiente, astfel încât fiecare școală să se gospodărească fără ajutor suplimentar din partea voastră, a părinților”, scrie instituția în mesajul publicat pe Facebook.

Instituția locală a precizat că a alocat școlilor un buget de 150 de milioane de lei, sumă în care nu sunt cuprinse sumele care vizează investiții.

„De altfel, chiar la începutul acestui an Administrația Școlilor Sector 6 a trimis către toți directorii o notificare prin care li se cere să nu solicite părinților în nicio circumstanță bani pentru bunuri și servicii care sunt deja asigurate de Primărie. Astfel, fiecare școală are bani pentru: papetărie, birotică, rechizite, multifuncționale, imprimante, tonere, calculatoare, produse de curățenie, servicii de telefonie, de salubrizare, stingătoare de incendiu, consumabile de până în 9.000 de lei fără TVA și alte bunuri”, mai precizează Primăria Sectorului 6.

Autoritatea locală le transmite părinților, „dacă învățătoarele vi se plâng că nu au bani de cretă, rugați-le să rezolve problema în biroul directorului sau al administratorului”. De asemenea, „nu vă oferiți să strângeți bani! Dacă doriți, voluntar, să cumpărați ceva anume pentru clasa copilului vostru, ceva ce nu e cuprins în lista produselor care trebuie asigurate de școală, o puteți face. Fără însă a-i constrânge pe restul părinților care poate nu doresc sau nu au posibilități”, a adăugat primăria.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.