fbpx

Elevi din Făgăraș, ajutați de Partida Romilor Pro-Europa să nu abandoneze școala

Partida Romilor Pro-Europa și autoritățile locale din Făgăraș au reușit să implementeze un proiect prin care copiii romi care provin din comunități vulnerabile să fie ajutați concret pentru a merge în continuare la școală, anunță formațiunea politică.

În cadrul proiectului, mai mulți elevi de clasa a-IV-a vor fi sprijiniți pentru pregătirea la matematică, 2 ore pe zi, 3 zile pe săptămână, după programul școlar. De asemenea, în cadrul pregătirii, copiii vor primi un sandwich și o sticlă de apă.

În ședința lunii mai a Consiliului Local a Primăriei Făgăraș, consilierii locali au aprobat în unanimitate parteneriatul dintre Municipiul Făgăraș, Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu,, și Partida Romilor Pro-Europa Făgăraș. Parteneriatul are ca scop implementarea unui proiect pilot, pentru anul școlar 2022-2023.

„Proiectul se numește MAI APROAPE DE ȘCOALĂ. Este un parteneriat între Partida Romilor Pro-Europa Brașov, Primăria Făgăraș și Școala Gimnazială Ovid Densușianu Făgăraș. Beneficiari sunt 20 elevi din clasa a IV-a, din cadrul Școlii Gimnaziale Ovid Densușianu Făgăraș. Proiectul va începe în septembrie 2022 și se va încheia în mai 2023.

Partida Romilor Pro-Europa va cofinanța acest proiect cu suma de 3.000 lei. Implementarea activităților se va face cu voluntari, persoane cu calificare didactică pentru învățământul primar”, a declarat Ionuț Androne, reprezentantul Partidei Romilor Pro-Europa Brașov.

Hotărârea adoptată în Consiliul Local

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.