fbpx

Elena Lotrean și Radu Szekely, fondatorii Școlii Finlandeze din Sibiu, candidează în alegerile locale

Elena Lotrean și Radu Szekely și-au anunțat intenția de a participa la alegerile locale din septembrie, candidând independent pentru a intra în Consiliul Județean, respectiv Consiliul Local Sibiu, anunță publicația Turnul Sfatului.

Radu Sekely a fost și consilier al ministrului Educației, în mandatul Ecaterinei Andronescu. 

”Vrem ca Sibiul să devină cel mai bun loc din țară pentru a-ți crește copiii. În siguranță, cu bucurie, cu sens.  Acum câțiva ani fondam, împreună, o școală particulară la Sibiu în ideea de a o face un etalon pentru educația sibiană, ceva ce sistemul public ar vrea să multiplice și să implementeze: mulți ne spun că am reușit. Am vrea să facem și din orașul Sibiu, din județul Sibiu, un etalon pentru educația din România”, explică Elena Lotrean motivul pentru care vor să candideze pentru un loc în forul de decizie al județului și al municipiului. Ea urmează să candideze pentru un loc în Consiliul Județean Sibiu, iar Radu Szekely pentru Consiliul Local al municipiului.

Radu Szekely a explicat, la rândul său, pentru publicația citată, de ce candidează: ” În primul rând, ne propunem să redăm școlile comunității. Că să va dau un exemplu, avem o Zi a Porților Deschise în școli, o dată pe an, și nici măcar aia nu e peste tot. Fiecare zi ar trebui să fie, de fapt, o zi a porților deschise: școlile și liceele ar trebui să fie pline de sibieni care fac cursuri și învață ceea ce le place, folosesc biblioteca, folosesc laboratoarele, merg la cursuri și dezbateri, organizează cluburi de muzică sau de reparat motociclete, folosesc terenul sau sala de sport – tot. Ar trebui să scăpăm de barierele de la porțile școlilor și să lăsăm oamenii să intre, paznicii să devină ghizi în școli, să avem voluntari tineri care să ne ajute pe toți să înțelegem că școala nu e un spațiu unde intri cu teamă, ci un spațiu care te primește cu bucurie. Ăsta e un lucru concret pe care vrem să-l facem, și vrem să-l facem, inițial, sub forma unei Agende Educaționale anuale, atât la nivel de oraș, cât și de județ. Așa cum există o agenda culturală, avem nevoie și de o agenda educațională, care să permită tuturor – școli, asociații, grupuri de cetățeni – să propună și să organizeze, cu co-finanțare publică, activități educaționale. Sperăm să avem parte astfel de o “înflorire” a parteneriatelor între toți cei care pot participa la educarea continuă a copiilor și adulților, și să folosim la maximum infrastructura școlară pe care Sibiul o are. Educația este, până la urmă, responsabilitatea comunității în care crești și trăiești, și vrem să redăm comunității acest drept, acest privilegiu, de a educa și de a se educa.”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.